9 Σεπ 2007

Ετσι το βλέπουν άλλοι

ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ

(του Δημήτριου Μανού)


Σε πολλά κείμενά μου αναφέρομαι στον "ευνουχισμό" των παιδιών από τους γονείς τους, δηλαδή την σωματική ή/και σεξουαλική ή/και ψυχολογική κακοποίηση των παιδιών από τους ίδιους τους γονείς η οποία δημιουργεί αρνητικά αισθήματα στα θύματα και ευθύνεται για σχεδόν όλα τα προβλήματα της κοινωνίας όπως αλκοολισμός, ναρκωτικά, πορνεία, βία κτλ. Ακόμα και για την ομοφυλοφιλία ευθύνεται. H λέξη "ευνουχισμός" είναι παρμένη από την φροϋδική ψυχανάλυση, αλλά είναι αδόκιμη και σημαίνει κανονικά μόνον ψυχοσεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τους γονείς τους ή τον έναν γονέα. Εγώ σε διάφορα κείμενά μου χρησιμοποιώ καταχρηστικά τον όρο και για σωματική και ψυχολογική καταπίεση. Συνήθως συμβαδίζουν με την ψυχοσεξουαλική καταπίεση, αλλά όχι πάντα.

Ο ευνουχισμός είναι χαρακτηριστικός στους Άγγλους όπου η οικογένεια συχνά είναι καταπιεστική και αδιάφορη και τα τέκνα έχουν "tantrum" και "frustration", δηλαδή θυμό και απογοήτευση αντίστοιχα, για τους γονείς τους ή τον ένα γονέα τους. Το πρόβλημα αφορά όλες τις κοινωνίες, αλλά ιδίως τις δυτικές όπου ο θεσμός της οικογένειας αντιμετωπίζει κρίση. Δεν είναι τυχαίο πως στην Αγγλία μόλις το 22% των μητέρων γαλουχούν τα βρέφη ως τον 6ο μήνα της ζωής τους. Αλλά και σε άλλες κοινωνίες οι μητέρες είναι εξίσου ανεύθυνες. Στην Ελλάδα συνάδελφός μου (ιατρός) βρήκε έπειτα από έρευνα ότι πολλές Ελληνίδες καπνίζουν κρυφά καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους! Πάντως, οι Ελληνίδες, σε αντίθεση με τις Αγγλίδες, κακομαθαίνουν υπερβολικά τα παιδιά τους. Η Ελλάδα είναι η μοναδική δυτική χώρα όπου τα παιδιά όχι μόνον μένουν με τους γονείς τους, αλλά συντηρούνται από αυτούς μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 30! Αργότερα, τα παιδιά δίνουν χρήματα στους γονείς τους, αν δεν τους έχουν κλείσει στο γηροκομείο!

Tο "ένστικτο" της ομοφυλοφιλίας που είναι γενικότερο, αφορά όλους τους ανθρώπους από την πρώιμη (!) παιδική τους ηλικία (συχνά και με τη μορφή της αιμομιξίας) και ενισχύεται από ένα κακό οικογενειακό περιβάλλον όταν το παιδί "ευνουχίζεται", δηλαδή κακοποιείται ψυχικά, σωματικά και ίσως και σεξουαλικά. Στις αρχαίες εποχές (π.χ. Ελλάδα, Ρώμη) η ομοφυλοφιλία ήταν επιτρεπτή από την κοινωνία, εν αντιθέσει με την (εξαιτίας του χριστιανισμού και του Απ. Παύλου) ομοφοβική εποχή μας.

Στην Ελλάδα οι ομοφυλόφιλοι παίρνουν τρελόχαρτο (!) από τον ελληνικό στρατό, αφού η ομοφυλοφιλία χαρακτηρίζεται ως ψυχική ασθένεια από τους στρατιωτικούς ψυχιάτρους (κατά παράβαση της διεθνούς βιβλιογραφίας) και φυσικά με το τρελόχαρτο (δηλαδή η "γνωμάτευση" ότι είναι... τρελοί στο απολυτήριο στρατού) δεν μπορούν να εργασθούν πουθενά!!! Για το τελευταίο γεγονός η Ελλάδα συνεχίζει να παρανομεί και τόσο η ευρωπαϊκή ένωση, όσο και η Διεθνής Αμνηστία να κωφεύουν.

Πράγματι, μια από της πιο ομοφοβικές κοινωνίες είναι η Ελλάδα όπου όχι μόνο (εκτός από τον ηθοποιό Γιώργο Μαρίνο) κυριολεκτικά κανείς ομοφυλόφιλος δεν έχει δηλώσει την ομοφυλοφιλία του, αλλά στην πράξη οι ομοφυλόφιλοι εξυβρίζονται καθημερινά με χυδαίες λέξεις και γενικά διαπομπεύονται. Όλα αυτά ως τουρκικό κατάλοιπο (επειδή στις μουσουλμανικές χώρες οι ομοφυλόφιλοι θάβονται ζωντανοί), αν και ας μην ξεχνάμε τα γιουσουφάκια των Πασάδων επί τουρκοκρατίας, αλλά και το "οθωμανικό σεξ" που οι Αγγλοσάξονες σήμερα αποκαλούν "the Greek way", εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας των αρχαίων Ελλήνων η οποία δεν διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία!!!

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ομοφυλοφιλία μόνον το παθητικό σεξ και όχι το ενεργητικό!!! Παράλληλα, υπάρχουν εμφανέστατες ομοφυλοφιλικές τάσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά π.χ. ας παρατηρήσετε σε οποιοδήποτε internet cafe της Ελλάδος ανήλικα αγόρια 5-10 ετών που παίζουν computer games (στην Ελλάδα σπάνια χρησιμοποιούν το internet στα internet cafe) και βρίζουν χυδαία, χρησιμοποιώντας ακόμα και ομοφυλοφιλικά υπονοούμενα του στυλ "τον γάμ..σα" (τον σκότωσα) και πολλά άλλα. Αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες τα αγόρια συχνότατα χρησιμοποιούν σεξουαλικά ομοφυλοφιλικά υπονοούμενα στο καθημερινό τους λεξιλόγιο (π.χ. "θα σε γαμ..σω") και υπάρχει μια λανθάνουσα ομοφυλοφιλία που δυστυχώς ενισχύεται από το κακό οικογενειακό περιβάλλον.

Στην Αθήνα που είναι μια πιο ελεύθερη κοινωνία η ομοφυλοφιλία είναι μεγαλύτερη από την επαρχία όπου ακόμα και σήμερα αποτελεί σοβαρό κοινωνικό στίγμα... Παράλληλα, μην ξεχνάμε και το γεγονός πως τεράστιο ποσοστό του γενικού πληθυσμού είχε κατά την όψιμη παιδική (!) ή εφηβική του ηλικία κάποια ομοφυλοφιλική εμπειρία που οι ίδιοι και συχνά και κάποιοι ψυχολόγοι δικαιολογούν ως σεξουαλικό πειραματισμό!

Σχετικά με την ομοφυλοφιλία, η ύπαρξή της στην αρχαία Ελλάδα υπερπροβάλλεται σήμερα από κυρίως Άγγλους ιστορικούς, από φθόνο, για να μειώσουν την συνεισφορά της αρχαίας Ελλάδας στον δυτικό πολιτισμό. Δεν διαφωνώ, παρά μόνον στον όρο, αφού στην πραγματικότητα υπήρχε αμφιφυλοφιλία και δυστυχώς (τουλάχιστον στην αρχαία Αθήνα) παιδοφιλία που συνήθως είχε τον χαρακτήρα της μύησης ενός παιδιού στην εφηβεία - κάτι που παρατηρήθηκε και σε πρωτόγονες φυλές της Γουινέας! Άλλωστε η αγαμία στην αρχαία Ελλάδα ήταν επονείδιστη και λίγοι ήταν άγαμοι.

Η ομοφυλοφιλία, αυτή πιθανώς αφορά το 10-30% του πληθυσμού στις δυτικές χώρες και, κατά την άποψή μου, θα αφορούσε το 100% αν δεν υπήρχαν κοινωνικοί περιορισμοί και γενικά η πλύση εγκεφάλου από την παιδική ηλικία "το αρσενικό να ζευγαρώνει με το θηλυκό". Παρά ταύτα, και στα ζώα (ακόμα και στα λιοντάρια!) παρατηρείται ομοφυλοφιλία (μάλλον αμφιφυλοφιλία), ενώ πιστεύω (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι ο φόβος του πρωκτικού σεξ υπάρχει, πιστεύω, και στις αρσενικές γάτες που όταν συναντιόνται τυχαίως ουρλιάζουν και κοντεύουν να αλληλοσκοτωθούν, χωρίς να υπάρχει μπροστά κάποιο θηλυκό για να το διεκδικήσουν...

Θα θέσω το ζήτημα λίγο ωμά, αλλά αυτή είναι η πραγματική αιτία της ομοφυλοφιλίας: το ένστικτο του σεξ αφορά την διείσδυση του πέους σε μια τρύπα, ανεξάρτητα αν αυτή η τρύπα είναι κόλπος η πρωκτός. Θυμάμαι πέρυσι στην εκπομπή "ΟΛΑ" του έγκριτου δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη που είχε προβάλει ένα βίντεο με ένα σκαλιστό ελάφι το οποίο πλησίασε ένα ζωντανό αρσενικό ελάφι, το περιεργάστηκε και κατευθείαν το "πήδηξε", δηλαδή έκανε σεξουαλικές κινήσεις στο άγαλμα!!! Στα ζώα οι φερορμόνες και άλλα χαρακτηριστικά (όπως το χρώμα) κατευθύνουν το αρσενικό στο θηλυκό, ώστε να εξασφαλιστεί η γονιμοποίηση.

Στους άνδρες περιέργως η ομοφυλοφιλία θεωρείται "φυσιολογική" όταν αφορά κλειστούς χώρους όπως φυλακές, στρατός και καράβια, ενώ δεν είναι τυχαίες οι φράσεις των αγοριών προς άλλα αγόρια όπως "θα σε γαμ." , "πάρε μου μια πι." κτλ.

Παράλληλα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι άνδρες κοιτούν τον πισινό των γυναικών. Είναι ή όχι ομοφυλοφιλικό υπονοούμενο αυτό; Τουλάχιστον οι γυναίκες κοιτούν τον πισινό των αδρών γιατί γεροί γλουτοί υποτίθεται (ψυχοδυναμικά) ότι εξασφαλίζουν καλύτερη διείσδυση! Τα περί γονιδίου ομοφυλοφιλίας δεν είναι πειστικά, ενώ ανατομικές αλλαγές στον εγκέφαλο (υποθάλαμος, πρόσθιος σύνδεσμος) κάποιων ομοφυλόφιλων που μελετήθηκαν δεν είναι σίγουρο ότι ήταν συγγενείς (εκ γενετής) ή επίκτητες (με την υιοθέτηση της ομοφυλοφιλίας). Στις αρχαίες κοινωνίες η ομοφυλοφιλία οφείλετο στην ανεκτικότητα των κοινωνιών αυτών, μέχρι να τις καταδικάσει ο απόστολος Παύλος και το Ισλάμ (σε φανατικά ισλαμικά κράτη οι ομοφυλόφιλοι θάβονταν ζωντανοί).

Σήμερα, σε αντίθεση με τις αρχαίες κοινωνίες όπου η ομοφυλοφιλία ήταν επιτρεπτή, εμπλέκεται ως συμπαραμαρτούσα αιτία της ομοφυλοφιλίας ο "ευνουχισμός" (ψυχολογική και σεξουαλική καταπίεση) από τους γονείς ως συνέπεια της κρίσης του θεσμού της οικογένειας, αν και η αντίδραση στον "ευνουχισμό" ποικίλει (στροφή σε αλκοόλ και ναρκωτικά, θηλυπρέπεια, σοδομισμός, κιναιδισμός, ομοφυλοφιλία με παθητικό ή ενεργητικό σεξ, σαδομαζοχισμός, κατάθλιψη, βίαιη συμπεριφορά στο ετεροφυλικό σεξ, παρενδυσία, τρανσεξουαλισμός, φετιχισμός, επιδειξιμανία κ.α.

Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί αρρώστια, ούτε κάτι συγγενές (εκ γενετής). Η τυχόν ύπαρξη κάποιου γονίδιου, προφανώς υπολειπόμενου, θα ενισχύει την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά κάτω από ορισμένες συνθήκες, δηλαδή τον ευνουχισμό. Επαναλαμβάνεται, όμως, ότι η ύπαρξη, όμως, κάποιου γονιδίου είναι αμφιλεγόμενη, όπως και διάφορα χαρακτηριστικά στον εγκέφαλο των ομοφυλόφιλων που μπορεί να είναι επίκτητα (όχι εκ´ γενετής). Όταν ο ευνουχισμός ενός παιδιού, που ζει σε μια οικογένεια διαλυμένη ή με καυγάδες ή με άστοργους ή/και αδιάφορους γονείς, ξεκινάει από την πρώιμη παιδική του ηλικία, τότε στην εφηβεία η ομοφυλοφιλία θα είναι μια από τις τέσσερις επιλογές που θα έχει το άτομο στην αναζήτηση της σεξουαλική του ταυτότητας. Η δεύτερη επιλογή είναι να κάνει σεξουαλική σχέση με το αντίθετο φύλο (να γίνει ετεροφυλόφιλο), η τρίτη επιλογή είναι να συνάψει σεξουαλική σχέση με άτομα και των δύο φύλων (να γίνει αμφιφυλόφιλο) και η τέταρτη επιλογή είναι μην δημιουργήσει καμία σεξουαλική σχέση ή να δημιουργήσει ελάχιστες σχέσεις.

Οι παραπάνω επιλογές, ιδίως η τελευταία, συνδυάζονται συνήθως με την παρουσία νευρώσεως, ψυχολογικών, καθώς και σεξουαλικών προβλημάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομοφυλοφιλία ή οι ομοφυλοφιλικές τάσεις υπάρχουν και σε ψυχιατρικές νόσους. Οι ομοφυλοφιλικές τάσεις μπορεί να είναι υπολανθάνουσες.

Ψυχοδυναμικά, ομοφυλοφιλία συναντάται στο ευνουχισμένο αγόρι στο οποίο δεν έδειξε αγάπη και στοργή η μητέρα του, αλλά αντιθέτως το κακοποίησε σωματικά ή/και ψυχικά. Μεγάλος ευνουχισμός είναι όταν η μητέρα υποτιμά το αγόρι δείχνοντάς του ότι είναι άχρηστο και προβληματικό. Το ευνουχισμένο αγόρι γενικεύει την υποσυνείδητη απέχθεια ή μίσος (το μίσος είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω από την απέχθεια) που έχει για την μητέρα του προς όλες τις γυναίκες. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο να συνάψει ερωτικό δεσμό μαζί τους. Ήδη από το νηπιαγωγείο τα ευνουχισμένα αγόρια πειράζουν τα κορίτσια και αργότερα, στο γυμνάσιο (ενίοτε και στο δημοτικό) μπορεί, μόνα τους ή με συμμορία άλλων αγοριών, να κακοποιούν σεξουαλικά ανυπεράσπιστα κορίτσια.

Οι παραπάνω καταστάσεις συμβαίνουν και με το ευνουχισμένο κορίτσι που υποσυνείδητα μισεί τον καταπιεστικό πατέρα της. Το κορίτσι γενικεύει την υποσυνείδητη απέχθεια ή μίσος για τον πατέρα της προς όλους τους άνδρες. Έτσι, αυτό την οδηγεί στο να έχει πρόβλημα να δημιουργήσει ερωτικό δεσμό με κάποιο αγόρι. Ήδη από το νηπιαγωγείο τα ευνουχισμένα κορίτσια πειράζουν τα αγόρια και συμπεριφέρονται σαν αγοροκόριτσα. Αργότερα, μπορεί η γυναίκα μέσα από μια συμμορία γυναικών να βιάσει κάποιο ανήλικο αγόρι.

Το ευνουχισμένο αγόρι συχνά βρίσκει στις γυναίκες το πρόσωπο της μητέρας που θα ήθελε να είχε. Το ίδιο ισχύει και για την ευνουχισμένη κοπέλα που βρίσκει στο πρόσωπο του ερωτικού της συντρόφου το πρότυπο του πατέρα, ιδίως αν είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. Το ευνουχισμένο αγόρι προτιμάει τις γυναίκες με μεγάλο στήθος, γιατί του θυμίζουν το μητρικό στήθος. Ενίοτε, προτιμάει μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες που λαμβάνουν υποσυνείδητα τον ρόλο και το πρότυπο της μητέρας.

Μπορεί να υπάρχει και πλατωνικός ερωτάς (χωρίς σεξ και ερωτικές περιπτύξεις, αλλά περισσότερο πνευματική σύνδεση) από το ευνουχισμένο άτομο. Γνωστό παράδειγμα είναι ο Ρώσος σύνθετης κλασσικής μουσικής Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893). Ο Τσαϊκόφσκι είναι γνωστός για την ομοφυλοφιλία του. Εντούτοις, είχε πλατωνική σχέση με τη χήρα Ναντέζντα φον Μεκ που ήταν η χρηματοδότρια του. Η χήρα έμεινε έκπληκτη όταν άκουσε κάποιο έργο του Τσαϊκόφσκι από τον δάσκαλο του, τον περίφημο Ρώσο πιανίστα Νικολάι Ρουμπινστάιν. Έτσι το 1877 παράγγειλε στον Τσαϊκόφσκι να της συνθέσει μουσική και έκτοτε, μέχρι το 1890, έγινε χρηματοδότρια του. Του έδινε 6000 ρούβλια τον χρόνο, περίπου 58700 ευρώ!

Η Μαντάμ φον Μεκ και ο Τσαϊκόφσκι αντάλλαξαν ερωτικές επιστολές που έφτασαν συνολικά τα 1100 γράμματα! Εντούτοις, ουδέποτε συναντήθηκαν!!! Είναι εμφανές ότι ο συνθέτης έβλεπέ στο πρόσωπο της Μαντάμ φον Μεκ το πρόσωπο της ιδανικής μητέρας, δηλαδή της μητέρας που θα ήθελε να έχει. Ο Τσαϊκόφσκι ήταν συνεσταλμένος και γενικά φοβόταν τις ανθρώπινες σχέσεις.Ήταν προσβλητικός προς τους φίλους του και χώρισε με τη γυναίκα του. Ήταν ομοφυλόφιλος και είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Τελικά αυτοκτόνησε σε ηλικία 53 ετών. Ο συνθέτης είχε από τα παιδικά του χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και είναι εμφανές ότι το οιδιπόδειο σύμπλεγμά του δεν είχε λυθεί.

Σχετικά με την ομοφυλοφιλία του Τσαϊκόφσκι, δεν είναι τυχαίο ότι είχε μια παθολογική προσκόλληση στη μητέρα του που διακόπηκε απότομα, όταν σε ηλικία 14 ετών την έχασε από χολέρα. Γενικά η μεγάλη αγάπη αυτή δηλώνει κάποια ψυχοπαθολογία ή έντονο μίσος για την ίσως καταπιεστική μητέρα του. Η αλήθεια δεν θα γίνει ποτέ γνωστή. Η αυτοκτονία του δεν αποκλείει την πρώτη εκδοχή ως πιθανότερη. Πάντως, το ψυχοπαθητικό άτομο δεν είναι αυτό που ο κόσμος αποκαλεί τρελό. Απεναντίας, μπορεί να είναι ένα άτομο φαινομενικά φυσιολογικό που κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Στον χώρο της τέχνης (συμπεριλαμβανομένου και του κινηματογράφου) και της διανόησης πάρα πολλοί καλλιτέχνες εκφράζουν τον ψυχικά τους τραύματα στα έργα. Το έντονο συναισθηματικό ύφος του Τσαϊκόφσκι στα έργα του που δείχνουν μια - συχνά ανεπαίσθητη - μελαγχολία αντικατοπτρίζει την κατάθλιψη και τα ψυχολογικά του προβλήματα, εξαιτίας της πιθανής τραυματικής παιδικής του ηλικίας. Την ηλικία αυτή θυμίζουν και τα παιδικά παραμύθια τα οποία μετέτρεψε σε συμφωνικά έργα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Στον Τσαϊκόφσκι η μουσική του είναι τρυφερή και δείχνει ένα απίστευτα ευαίσθητο άτομο. Επί τη ευκαιρία, πολλοί ομοφυλόφιλοι ασχολούνται με τον χώρο της τέχνης, όχι μόνον για να εκφράσουν τα έντονα συναισθήματά τους, αλλά και για να εκδικηθούν υποσυνείδητα τους γονείς τους, με την δημοσιότητα που λαμβάνουν οι ίδιοι και η ...ομοφυλοφιλία τους!

Πέρα από τον Τσαϊκόφσκι, θα γίνει αναφορά και σε έναν άλλο σημαντικό άνδρα, αυτή την φορά από τον χώρο της φιλοσοφίας: τον Φρειδερίκο Νίτσε. Οι απόψεις του Νίτσε περί υπερανθρώπου οδήγησαν τον Αδόλφο Χίτλερ στην θεωρία της Αρίας φυλής και την θεωρία του εθνικοσοσιαλισμού. Παράλληλα, ο Νίτσε ήταν μισογύνης. Ψυχοδυναμικά, ο μισογυνισμός του Νίτσε δείχνει μίσος για την μητέρα του και το πρότυπο του υπεράνθρωπου δείχνει σύμπλεγμα κατωτερότητας και ανάγεται στην σχέση του με τους γονείς του. Ο Νίτσε ήταν υιός ιερέα και από τη στιγμή που έχασε ως παιδί τον πατέρα του η μητέρα και η γιαγιά του τον ανέθρεψαν με έντονη προσήλωση στην θρησκεία και με πουριτανισμό. Το πρότυπο του υπερανθρώπου στην ουσία ήταν ένα προϊόν εκδίκησης της δεσποτικής οικογένειας που έζησε.

Εξαιτίας του υποσυνείδητου μίσους του προς την μητέρα και μάλλον και προς τον πατέρα του, ο Νίτσε έγινε άθεος, μισογύνης και έζησε έκλυτο βίο (μάλιστα πήγαινε με πόρνες από τις οποίες κόλλησε σύφιλη - σημειώνεται ότι ψυχοδυναμικά η επαφή του με πόρνες ήταν η εκδίκηση της μητέρας του που έβλεπε υποσυνείδητα ως πόρνη), ενώ στο τέλος της ζωής του αυτοαπομονώθηκε στην Ιταλία και στην Ελβετία. Πριν αυτοαπομονωθεί, ο Νίτσε παραιτήθηκε από καθηγητής αρχαίας φιλολογίας, κατακρίνοντας την φιλολογία ως κάτι στείρο. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της κλασσικής φιλολογίας, γιατί έτσι ο Νίτσε ήλθε σε επαφή με τα αρχέγονα προϊστορικά, ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία που τρέφουν το συλλογικό ασυνείδητο - όπως περιγράφηκε στο αντίστοιχο κεφάλαιο.

Επίσης, ενώ ο Νίτσε ήταν κάποτε θαυμαστής του Ρίχαρντ Βάγκνερ και του Αρθούρου Σοπενχάουερ, τελικά τους απέρριψε και τους δυο. Μάλιστα, έγραψε και ο ίδιος κάποια έργα κλασσικής μουσικής ως απάντηση στον Βάγκνερ!!! Οι απόψεις του Νίτσε ότι ο Θεός πέθανε και ότι ο νέος Θεός είναι ο Ζαρατούστρα, δηλαδή ο υπεράνθρωπος, δεν είναι τυχαίες έπειτα από αυτήν την παραπάνω ψυχαναλυτική προσέγγιση. Είναι εμφανές το υπολανθάνων σύμπλεγμα κατωτερότητας από την ανασφάλεια που σίγουρα είχε από την μη διαβίωσή του σε μια φυσιολογική οικογένεια.

Η παραπάνω ψυχαναλυτική προσέγγιση έγινε εσκεμμένα για να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης πως όχι μόνο στον Νίτσε, αλλά και άλλοι μεγάλοι άνδρες όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, αλλά και ο Καρλ Μαρξ (ο Μαρξ ήταν εγγονός ραββίνου και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι έγινε άθεος), επηρεάστηκαν έντονα από την οικογένεια στην οποία έζησαν. Τα παιδικά τους βιώματα αλλοτρίωσαν και διαφοροποίησαν αντιδραστικά, τις απόψεις και τον τρόπο ζωής τους. Έτσι, πριν από την μελέτη ενός διακεκριμένου ή διάσημου ανθρώπου χρειάζεται να γίνει ψυχοδυναμική προσέγγιση του χαρακτήρα του. Το ίδιο ισχύει για όλους τους ανθρώπους, εφόσον η οικογένεια διαμορφώνει ουσιαστικά τον χαρακτήρα του ανθρώπου, όχι μόνον στα επτά πρώτα χρόνια της ζωής του, αλλά σε όλη την διάρκειά της, ακόμα και όταν οι γονείς και τα αδέλφια έχουν πεθάνει, αφού τα φαντάσματα (δηλαδή τα βιώματα και τα ψυχικά τραύματα) του παρελθόντος δεν διαγράφονται από την μνήμη.

Στο άτομο που έχει ευνουχιστεί από την πρώιμη παιδική του ηλικία, η επιλογή της σεξουαλικής του συμπεριφοράς προς την ομοφυλοφιλία είναι δύσκολο να αλλάξει. Η προσπάθεια διόρθωσής του από μέρους των γονιών του, καταλήγει σε αποτυχία. Αυτό συμβαίνει γιατί, αφενός οι γονείς είναι αυτοί που οδήγησαν τον έφηβο στην επιλογή του αυτή και αφετέρου η παρέμβαση αυτή είναι η ίδια ευνουχιστική, στην περίπτωση που προσδίδουν την έννοια της πανούκλας στη λέξη ομοφυλόφιλος. Πιέζοντας οι γονείς τον έφηβο να γίνει σεξουαλικά "φυσιολογικός", τον ευνουχίζουν ακόμα περισσότερο.

Το φυσιολογικός είναι υποκειμενικό, γιατί την έννοια αυτή την βάζει ο άνθρωπος. Η αμφιφυλοφιλία συναντάται σε πολλά ζώα, ακόμα και σε λιοντάρια! Άλλωστε, ας μην μας διαφεύγει πως στα αρχαία χρόνια η ομοφυλοφιλία και η αμφιφυλοφιλία, καθώς και οι αιμομιξίες, ήταν αποδεκτές σεξουαλικές επιλογές. Πάντως, στην αρχαία Αθήνα δεν επέτρεπαν στους κίναιδους (κίναιδος είναι ο άνδρας που παίζει το θηλυκό στην συνεύρεσή του με κάποιον άλλον άνδρα) να κατέχουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα. Επί τη ευκαιρία, οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν ομοφυλόφιλοι όπως ισχυρίζονται κάποιοι, συνήθως σιωνιστές, διανοούμενοι (Γάλλοι, Άγγλοι και από τις ΗΠΑ) και άλλοι ζηλόφθονοι και αγράμματοι μελετητές, αλλά ήταν επιτρεπτή η αμφιφυλοφιλία, μιας και στην αρχαία Ελλάδα η αγαμία ήταν επονείδιστη. Τα όργια, οι ακολασίες και γενικά ο έκλυτος βίος ήταν χαρακτηριστικά των Ρωμαίων και όχι των αρχαίων Ελλήνων.

Είναι γεγονός ότι πολλοί Έλληνες και μη, νομίζουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι. Αυτό είναι ιστορικό λάθος. Στην αρχαία Ελλάδα όλοι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν γυναίκα και παιδιά, μιας και η οικογένεια ήταν ιερός θεσμός. Επίσης οι άνδρες πέρα από τις γυναίκες τους είχαν ερωτικές σχέσεις και με τις δούλες τους, καθώς και με τις εταίρες (πόρνες). Απλώς, η παρεξήγηση είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα η σεξουαλική σχέση μεταξύ ανδρών ήταν κοινωνικά επιτρεπτή. Δηλαδή, η ίδια η κοινωνία επέτρεπε στους άνδρες την αμφιφυλοφιλία και όχι την ομοφυλοφιλία. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνδρες επιδίδονταν στην αμφιφυλοφιλία!

Στην αρχαία Ελλάδα δεν γίνονταν γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων όπως σε πολλές χώρες σήμερα, ούτε υπήρχε θηλυπρέπεια που δείχνει ευνουχισμό από την οικογένεια και είναι σημερινό φαινόμενο. Απλώς, η σεξουαλική σχέση μεταξύ ανδρών στην αρχαία Ελλάδα ήταν κοινωνικά επιτρεπτή. Οι Άγγλοι "μελετητές" που λένε αυτές τις απόψεις, καλύτερα να στραφούν προς την πατρίδα τους όπου η ομοφυλοφιλία οργιάζει. Σε ότι αφορά τους Αμερικανούς, μάλλον έχουν μπερδέψει τα ρωμαϊκά όργια και τον ρωμαϊκό σοδομισμό με τον αθάνατο ελληνικό πολιτισμό που από φθόνο αποκαλούν ελληνορωμαϊκό, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι Ρωμαίοι αντέγραψαν πλήρως και κακέκτυπα τον ελληνικό πολιτισμό, έκλεψαν και αντέγραψαν ελληνικά αγάλματα και επιδόθηκαν σε απίστευτες λεηλασίες στην Ελλάδα όταν την κατέλαβαν το 146 π.Χ (με την τελική μάχη της Λευκόπετρας στην Κορινθία).

Η απάντηση είναι ότι όλα τα παραπάνω δείχνουν ακόμη φαλλοκρατική κοινωνία που αντιδρά σε κάθε απόκλιση. Οι δε γυναίκες - υποσυνείδητα - χαίρονται όταν ο άνδρας είναι ομοφυλόφιλος, εξαιτίας του φθόνου του πέους που έχουν καρφωμένο στον εγκέφαλό τους, από την παιδική τους ηλικία, μέχρι τον θάνατό τους. Οι φθονεροί "μελετητές" που κατηγορούν τους Έλληνες θα ήταν πιο φρόνιμο να εστιάσουν στον σύγχρονο ρατσισμό εναντίον των ομοφυλόφιλων και την καταστροφή του θεσμού της οικογενείας που δημιουργεί τις αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές...

Πάντως, η προσπάθεια θεραπείας των σεξουαλικών αποκλίσεων δεν είναι εύκολη. Η προσπάθεια "θεραπείας" της ομοφυλοφιλίας (λες και είναι γρίπη) από κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο συνήθως καταλήγει σε αποτυχία, αφού η αποκάλυψη των αιτιών, παρόλο που θα φέρει την κάθαρση και θα ηρεμήσει ψυχολογικά τον ομοφυλόφιλο, δεν θα οδηγήσει σε αναίρεση τους. Εξάλλου, δεν μπορεί ο ομοφυλόφιλος να σκοτώσει τους γονείς του, με τους οποίους συχνά ζει μαζί τους για όλη του η ζωη, μη αποκαλύπτοντας τους ότι τους μισεί ή τους σιχαίνεται. Σημειώνεται πάλι ότι υπάρχει διάφορα ανάμεσα στα δυο τελευταία συναισθήματα και το ομοφυλόφιλο άτομο μισεί υποσυνείδητα την μητέρα του αν είναι άνδρας ή τον πατέρα αν είναι γυναίκα. Αν αντί για μίσος αισθάνεται απέχθεια, τότε μπορεί να μην οδηγηθεί στην ομοφυλοφιλία, αλλά σε μια από τις άλλες τρεις σεξουαλικές κατευθύνσεις που αναφέρθηκαν στην αρχή του κεφαλαίου αυτού. Το θέμα είναι πως συνήθως τα ευνουχισμένα άτομα έχουν υποσυνείδητες ομοφυλοφιλικές τάσεις τις οποίες αγνοούν. Σημαντικός στην ομοφυλοφιλία είναι και ο ρόλος των ΜΜΕ. Στο πρότυπο του ανδρός που προβάλλονται από τα ΜΜΕ και τα περιοδικά κυριαρχούν εικόνες με το ανδρικό σώμα άτριχο και γυμνό, με τον πισινό του γυρισμένο προς το κοινό. Ο γλουτός ανάγει στον πρωκτό και στις παραπάνω εικόνες συνδέεται με την ομοφυλοφιλία. Οι προαναφερθείσες εικόνες εμπεριέχουν ομοφυλοφιλικά πρότυπα. Παράλληλα, δείχνουν προσκόλληση στο ιδανικό μητρικό πρότυπο (που τείνει να εξαφανιστεί με την αδιαφορία της σύγχρονης μητέρας) με το γυμνό άτριχο σώμα που θυμίζει τη μητέρα και το στήθος της - στο καλογυμνασμένο μοντέλο.

Επί τη ευκαιρία, μιας και αναφερθήκαμε στις εικόνες σε ...πισινούς, η αγαπημένη συνήθεια ιδίως των αγγλοσαξόνων (των Καναδών, των Αμερικανών και ιδίως των Βρετανών) όταν θίγονται είναι να σκύβουν κατεβάζοντας τον πισινό τους και να δείχνουν τον πρωκτό τους. Αυτό είναι, ψυχοδυναμικά, καθαρά ομοφυλοφιλική συνήθεια. Το κατέβασμα του παντελονιού είναι χαρακτηριστικό στους Άγγλους. Τα υψηλά ποσοστά ομοφυλοφιλίας στην Μεγάλη Βρετανία οφείλονται στον ευνουχισμό των παιδιών από τους γονείς τους, ιδίως των αγοριών από τις μανάδες τους. Παράλληλα, δεν είναι τυχαία τα οικοτροφεία και τα χωριστά σχολεία για αγόρια και κορίτσια στην Αγγλία που επιτείνουν τις ομοφυλοφιλικές ροπές.

Πριν 1,5 χρόνο προβλήθη στους κινηματογράφους η ταινία "Αλέξανδρος" όπου ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν προσπάθησε να παρουσιάσει τον Μέγα Αλέξανδρο ως αδίστακτο και ως ομοφυλόφιλο, χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει ούτε μια ιστορική αναφορά (θα τρίζουν τα κόκαλα του μέγα ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου) σχετικά με το θέμα αυτό. Αυτό αναδεικνύει πάλι τον φθόνο των ξένων για την Ελλάδα και το απίστευτο κόμπλεξ της κοινωνίας για τους ομοφυλόφιλους (λες και αν ήταν πράγματι ο Αλέξανδρος ομοφυλόφιλος αυτό θα αποδείκνυε κάτι). Βλάκες ήταν όσοι είδαν την ταινία και έκαναν πλούσιους για μία ακόμα φορά τους Αμερικανούς που ελέγχουν πλήρως τον κινηματογράφο. Εγώ έχω να πάω σε κινηματογράφο από το 2000 και στην τηλεόραση δεν βλέπω αμερικάνικες σαχλαμάρες.

Σε συζήτησή μου το καλοκαίρι στο Λονδίνο με μια Γερμανίδα μου είπε ότι όχι μόνον ο Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος, αλλά και ο Αχιλλέας με τον Πάτροκλο. Διαπίστωσα πως δυστυχώς στο εξωτερικό έχουν περάσει τις απόψεις αυτές που όμως για τις 2 συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχει ασάφεια και δεν είναι διαπιστωμένο ιστορικά και επιστημονικά, τουλάχιστον για τον Αλέξανδρο, αφού ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος ήταν μάλλον μυθικά πρόσωπα.

Σχετικά με την ομοφυλοφιλία ή μάλλον την αμφιφυλοφιλία θα έλεγα ότι ήταν χαρακτηριστικό των αρχαίων κοινωνιών και σταμάτησε με τον χριστιανισμό και τις διδαχές του Αποστόλου Παύλου (ενώ ο μουσουλμανισμός ήταν πιο σκληρός, αφού σε κάποια ισλαμικά κράτη θάβονταν ζωντανοί οι ομοφυλόφιλοι) . Ακόμα και οι Κέλτες είχαν στο στρατό τους ομοφυλοφιλικές συνήθειες. Η προσωπική μου άποψη για την αμφιφυλοφιλία είναι πως είναι κάτι φυσικό, παρουσιάζεται και σε κάποια ζώα (ακόμα και λιοντάρια) και απλά σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει το ομοφυλοφιλικό ένστικτο (η ψυχανάλυση αποδεικνύει πως υπάρχει και προς τους... γονείς μας) που απλά καταπιέζεται από τις επιταγές της κοινωνίας: χριστιανικής ή μουσουλμανικής.

Σημειώνεται πως και οι δύο κοινωνίες θεωρούν κατώτερη τη γυναίκα η οποία πρέπει αν υποτάσσεται και να "φοβείται τον άνδρα", ενώ κάποιοι γελοίοι λέγουν ότι αυτό ήταν χαρακτηριστικό μόνον της αρχαιοελληνικής κοινωνίας - ξεχνώντας παράλληλα πως η χειραφέτηση της γυναίκας στα μη μουσουλμανικά κράτη έγινε πριν λίγες δεκαετίες, αλλά και στις δυτικές κοινωνίες ουσιαστικά έγινε εδώ και 25 χρόνια.

Η κοινωνία επιμένει στον θεσμό της οικογένειας, στην μονογαμία και κάνει "πλύση εγκεφάλου" στους ανθρώπους από τη στιγμή που γεννιούνται πως ο άνδρας πρέπει να πάει με τη γυναίκα και η γυναίκα με τον άντρα, ενώ η ομοφυλοφιλική σχέση είναι κάτι "ανώμαλο". Απλά "ανώμαλο" το βαφτίζει η κοινωνία σήμερα. Στα αρχαία χρόνια ήταν σύνηθες (όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά παντού). Σήμερα η ομοφυλοφιλία είναι πάλι σύνηθες (αφορά το 10-30% του πληθυσμού) φαινόμενο, αλλά δυστυχώς σχετίζεται με τον "ευνουχισμό" (καταπίεση, κυρίως σεξουαλική ή/ και σωματική ή/ και ψυχολογική) των παιδιών από (κυρίως) τους ίδιους τους γονείς τους και όσο μεγαλύτερη είναι η καταπίεση αυτή, τόσο εμφανέστερη είναι η θηλυπρεπής συμπεριφορά η οποία δεν ήταν χαρακτηριστικό της ΑΜΦΙφυλοφιλίας των αρχαίων κοινωνιών. Όσοι διαφωνείτε, μάλλον έχετε "κολλήσει" στο "Συμπόσιο" του Πλάτωνα!

Σχετικά με την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα, αυτή έχει πολυδιαφημιστεί και υπερδιογκωθεί. Στην πραγματικότητα ήταν αμφιφυλοφιλία. Πολλοί μελετητές σέβονται και αναγνωρίζουν την άξια της αρχαίας Ελλάδος. Όμως, οι μη Έλληνες μελετητές ξεχνούν από φθόνο πως η Ελλάδα έχει, πέρα από την αρχαία, μεσαιωνική και νεότερη ιστορία. Ελάχιστοι ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδος από τα χρόνια του Βυζαντίου. Έχουμε γεμίσει κλασσικιστες!!! Παράλληλα, έχουν ακουστεί από πολλούς ανόητους διάφορες αθλιότητες σχετικά με την αρχαία Ελλάδα.

Όταν συζητούσα κάποτε με κάποιος Αμερικάνα καθηγήτρια φιλολογίας, ήμουν λίγο έντονος στα επιχειρήματα μου όπως οι περισσότεροι Έλληνες. Για να δικαιολογήσω την συμπεριφορά μου είπα την φράση: - "Τhis is the Greek way" (αυτός είναι ο ελληνικός τρόπος), εννοώντας την πανάρχαια συνήθεια των Ελλήνων να διαλέγονται με πάθος και συναισθηματισμό. Τότε αυτή μου είπε να μην χρησιμοποιώ την έκφραση "the Greek way" γιατί σημαίνει πρωκτικό σεξ και αυτό το είχε μάθει στις ΗΠΑ!!! Το τρομερό ήταν ότι η καθηγήτρια ήταν Ελληνοαμερικανίδα που είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Το περιστατικό αυτό με κατέπληξε. Καταρχάς εγώ ήξερα το πρωκτικό σεξ στην αργκό ως "το οθωμανικό"!!!

Είναι γεγονός ότι πολλοί Έλληνες και μη, νομίζουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι. Αυτό είναι ιστορικό λάθος. Στην αρχαία Ελλάδα ΟΛΟΙ οι αρχαίοι Έλληνες είχαν γυναίκα και παιδία, μιας και η οικογένεια ήταν ιερός θεσμός. Επίσης οι άνδρες πέρα από τις γυναίκες τους είχαν ερωτικές σχέσεις και με τις δούλες τους, καθώς και με τις εταίρες (πόρνες). Απλώς, η παρεξήγηση είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα η σεξουαλική σχέση μεταξύ ανδρών ήταν κοινωνικά επιτρεπτή. Δηλαδή, η ίδια η κοινωνία επέτρεπε στους άνδρες την αμφιφυλοφιλία και όχι την ομοφυλοφιλία. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνδρες επιδίδονταν στην αμφιφυλοφιλία.

Επειδή πρέπει να εξηγούνται τα αυτονόητα, για όσους δεν γνωρίζουν, η αμφιφυλοφιλία είναι η επιθυμία για σύναψη ερωτικών και σεξουαλικών σχέσεων με άτομα και των δυο φύλων. Στην αρχαία Ελλάδα δεν γίνονταν γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων όπως σε πολλές χώρες σήμερα, ούτε υπήρχε θηλυπρέπεια που δείχνει "ευνουχισμό" (βλ. Φρόιντ) από την οικογένεια και είναι σημερινό φαινόμενο. Απλώς, η σεξουαλική σχέση μεταξύ ανδρών στην αρχαία Ελλάδα ήταν κοινωνικά επιτρεπτή. Οι Άγγλοι "μελετητές" που λένε αυτές τις απόψεις, καλύτερα να στραφούν προς την πατρίδα τους όπου η ομοφυλοφιλία οργιάζει. Σε ότι αφορά τους Αμερικανούς, μάλλον έχουν μπερδέψει τα ρωμαϊκά όργια και τον ρωμαϊκό σοδομισμό με τον αθάνατο ελληνικό πολιτισμό.

Ακόμα και τον διαβόητο και ευφυέστατο Αθηναίο πολιτικό Αλκιβιάδη (452-404 π.Χ.) πολλοί, ακόμα και απαίδευτοι Έλληνες, αποκαλούν ομοφυλόφιλο. Στην πραγματικότητα ήταν αμφιφυλόφιλος. Ο Πλάτων τον αναφέρει ως πρότυπο ανδρικού κάλλους. Η ιστορική αλήθεια είναι ότι ο Αλκιβιάδης το 415 π.Χ. αποστάτησε από τους Αθηναίους που για πολιτικούς λόγους ήθελαν το κεφάλι του, χρησιμοποιώντας χαλκευμένες κατηγόριες για ιεροσυλία - για τον αποκεφαλισμό των Ερμών (90) - που ήταν μάλλον προβοκάτσια. Έτσι, από τη Σικελία (ήταν εκεί ως στρατηγός σε πολεμική εκστρατεία) πήγε στη Σπάρτη. Εκεί, μετά από λίγο καιρό ήλθε σε προστριβή με τους Σπαρτιάτες, γιατί αποπλάνησε τη γυναίκα του ...βασιλιά, Τιμαία, που αποδείχτηκε... άτιμη!!! Αυτό εξόργισε τον βασιλιά Άγιν τον Αρχιδάμου και το 412 π.Χ. ο Αλκιβιάδης ξαναγύρισε κακήν κακώς στην Αθήνα! Άλλοι "μελετητές" (καλύτερα να μην τους χαρακτηρίσω) και συγκεκριμένα οι W. M. Clarke (58) και D. M. Halperin (59) υποστήριξαν ότι ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος είχαν ερωτική σχέση μεταξύ τους! Καταρχάς, έστω ας υποθέσουμε ότι είχαν; Και τι έγινε; Τόσος ρατσισμός υπάρχει εναντίον των ομοφυλόφιλων πια;

Κατά δεύτερον, ο Όμηρος αναφέρει ότι ο Αχιλλέας είχε σχέση με την Βρισηίδα, μια αιχμάλωτη από την Τροία. Μάλιστα, ήλθε για την ομορφιά της σε έντονη αντιπαράθεση με τον βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα, όταν αυτός του την πήρε! Επίσης, ο Αχιλλέας είχε και σύζυγο: την Δηιδάμεια (ήταν κόρη του βασιλιά της Σκύρου, Λυκομήδη). Από την άλλη, οι αγράμματοι και φθονεροί μελετητές δεν γνωρίζουν ότι και ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος ήταν μάλλον μυθολογικά πρόσωπα. Ο Φαίδρος στο "Συμπόσιο" του Πλάτωνα αναφέρει εκτός των άλλων: - "Ο (τραγωδός) Αισχύλος (στην χαμένη τραγωδία του "Μυρμιδόνες" - επί τη ευκαιρία οι Μυρμιδόνες ήταν αρχαίος λαός της Θεσσαλίας που εξεστράτευσε, με τους Αχαιούς, εναντίον της Τροίας, με αρχηγό τον Αχιλλέα) λεει ανοησίες όταν ισχυρίζεται πως ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος ήταν εραστές.

Ακόμα και αν λανθασμένα πολλοί κατηγορούν τους αρχαίους Έλληνες για ομοφυλοφιλία, αυτό δείχνει ότι η σύγχρονη κοινωνία έχει ακόμα απίστευτο κόμπλεξ και απίστευτο ρατσισμό προς τους ομοφυλόφιλους. Δηλαδή, αν υποθετικά οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι, θα σήμαινε τίποτα αυτό; Και γιατί πάντα η κοινωνία έχει μανία να κοροϊδεύει τους άνδρες ομοφυλόφιλους και σε κάθε γλώσσα υπάρχουν καμιά δεκαριά χυδαίες λέξεις για αυτούς, ενώ τις γυναίκες τις αποκαλούν απλώς λεσβίες, χωρίς να υπάρχει κάποια αντίστοιχη χυδαία λέξη; Γιατί, επίσης, κάποιος ομοφυλόφιλος σήμερα πρέπει δημόσια να δηλώσει την ομοφυλοφιλία του στην κοινωνία, για να γίνει αποδεκτή η "ιδιαιτερότητά" του;

Η απάντηση είναι ότι όλα τα παραπάνω δείχνουν ανδροκρατούμενη κοινωνία που αντιδρά σε κάθε απόκλιση. Οι δε γυναίκες - υποσυνείδητα - χαίρονται όταν ο άνδρας είναι ομοφυλόφιλος, εξαιτίας του "φθόνου του πέους" (βλ. Φρόιντ) που έχουν καρφωμένο στον εγκέφαλό τους, από την παιδική τους ηλικία, μέχρι τον θάνατό τους. Οι φθονεροί "μελετητές" που κατηγορούν τους Έλληνες θα ήταν πιο φρόνιμο να εστιάσουν στον σύγχρονο ρατσισμό εναντίον των ομοφυλόφιλων και την καταστροφή του θεσμού της οικογενείας που δημιουργεί τις αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές...

Ομοφυλοφιλία και γενικά σεξουαλική ελευθερία υπήρχε σε όλο τον αρχαίο κόσμο και σε όλα τα κράτη και συνεχίστηκε έως την εδραίωση του χριστιανισμού οπότε και το ιερατείο ξεκίνησε τον "ευνουχισμό" (ως σεξουαλική καταπίεση) των μαζών με το να τους επιβάλλει έναν ψευδοπουριτανισμό και να τους κηρύσσει ανοησίες που ποτέ δεν είπε ο Χριστός, όπως για παράδειγμα ότι το διαζύγιο και ο αυνανισμός είναι αμαρτίες. Σε ό, τι αφορά το κάλλος του γυμνού σώματος που παρουσιάζεται χαρακτηριστικά στην αρχαιοελληνική τέχνη (ακόμα και όταν πολεμούσαν οι αρχαίοι Έλληνες απεικονίζονταν γυμνοί, αν και γνωρίζουμε πως, ως επί το πλείστον, φορούσαν πανοπλία) η εκκλησία (ως ιερατείο) απάντησε με την καταδίκη του γυμνού ως αμαρτία και εκπόρνευση. Πάλι, δηλαδή, απάντησε "ευνουχιστικά"!!!

Στο παρελθόν η καθολική εκκλησία (Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία) ευνούχιζε κυριολεκτικά κάποια αγόρια, για να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις παιδικές χορωδίες ή να συμμετέχουν στις γυναικείες χορωδίες και μετά την εφηβεία τους. Η εκκλησία έδειξε απίστευτη υποκρισία με τα όργια των μοναχών και των καλογριών, την αρσενοκοιτία (ομοφυλοφιλία), τους κιναίδους και την παιδεραστία (σε μοναστήρια με νεαρούς δόκιμους και σε ορφανοτροφεία της εκκλησίας). Ακόμα και τον αυνανισμό η εκκλησία τον θεωρούσε - και τον θεωρεί ακόμα - αμαρτία (το "πισωκολλητό" των παπάδων και των νέων στις εκκλησιαστικές σχολές ή στα μοναστήρια δεν το θεωρεί αμαρτία όταν εξομολογηθεί ο "δράστης", αφού κατά την εκκλησία "αμαρτία εξομολογούμενη ουκ εστί αμαρτία"), ενώ η καθολική εκκλησία δεν δέχεται το προφυλακτικό και το αντισυλληπτικό χάπι, τις σεξουαλικές στάσεις τύπου "Κάμα-σούτρα" (δέχεται μόνον την "ιεραποστολική" στάση για τεκνοποιία) και απορρίπτει την άμβλωση - όπως και όλες οι χριστιανικές εκκλησίες (δηλαδή αν μια κοπέλα βιαστεί και μείνει έγκυος δεν επιτρέπει την έκτρωση, ούτε επιτρέπει την έκτρωση σε ενδεχόμενο ένα παιδί να γεννηθεί με κάποια κληρονομική ασθένεια ή αν το έμβρυο έχει σωματική ατέλεια).

Αλλά τα όργια στην εκκλησία είναι μάλλον λιγότερα, αφού αυτοί που γίνονται μοναχοί ή ιερείς είναι - ως επί το πλείστον - "ευνουχισμένα" (καταπιεσμένα συναισθηματικά και σεξουαλικά) από την οικογένειά τους (ενίοτε και από την εκκλησία) άτομα. Στον ισλαμισμό η γυναίκα είναι αντικείμενο (res), ο άνδρας σατράπης, ο αδελφός και η οικογένεια "ευνουχίζουν" τα κορίτσια και σε κάποια ισλαμικά κράτη: οι ομοφυλόφιλοι θάβονται ζωντανοί, οι κοπέλες που εκθέτουν την οικογένειά τους λιθοβολούνται ή εξευτελίζονται δημόσια, και όλα τα κορίτσια υφίστανται κλειτοριδεκτομή για να μην απολαμβάνουν το σεξ... Ο ισλαμισμός είναι ακόμα χειρότερος και πιο καταπιεστικός από την υποκρισία των χριστιανών. Αλλά και ο χριστιανισμός όλους αυτούς τους αιώνες "ευνούχισε" αφάνταστα τον κόσμο με τον ψευδοπουριτανισμό του και τις απόψεις των παπάδων ότι το γυμνό και το σεξ είναι αμαρτία, η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία κτλ. Φυσικά, πολλοί παπάδες επιδίδονταν οι ίδιοι σε σεξουαλικές διαστροφές και παρεκτροπές.

Σεξουαλική ελευθερία υπήρχε σε όλες τις προχριστιανικές κοινωνίες, για παράδειγμα, στους κατοίκους της Μεσοποταμίας (Σουμέριοι, Βαβυλώνιοι, Χετταίοι, Ασσύριοι - γνωστός και ο τελευταίος τους βασιλιάς Σαρδανάπαλος για τη μαλθακότητά του και τον έκλυτο βίο του, Μήδοι, Πέρσες), της Παλαιστίνης (η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη σοδομισμούς και αιμομιξίες) και της έκφυλης Ρώμης. Αλλά πάντα στην ιστορία υπήρχε ομοφυλοφιλία. Σήμερα, μάλιστα παρουσιάζει έξαρση (ίσως εξαιτίας του γενετικού εκφυλισμού στις πολυφυλετικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες). Θα απαντούσα στους Αμερικάνους και Άγγλους μελετητές που με εμπάθεια κατηγορούν (λες και είναι έγκλημα) κάποιον αρχαίο Έλληνα ως ομοφυλόφιλο (αν και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε αμφιφυλοφιλία, αλλά παρά ταύτα η αγαμία ήταν επονείδιστη) πως ο Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας και ποιητής Όσκαρ Ουάιλντ, ο Άγγλος πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ (λάτρευε μόνον τον γάτο του) και ο Νεύτωνας (!) ήταν και αυτοί ομοφυλόφιλοι!

Σχετικά με την ομοφυλοφιλία, ας μην ψάχνουμε για γονίδια. Η ομοφυλοφιλία έχει ως αιτία τον "ευνουχισμό" του ατόμου στην παιδική ή/και εφηβική του ηλικία (ενίοτε υπάρχει μόνιμος "ευνουχισμός") από τους γονείς του. Το άτομο "ευνουχίζεται" όταν καταπιέζεται από τους αδιάφορους ή/και κακούς γονείς ή/και αδέλφια του. Το "ευνουχισμένο" άτομο μισεί ή απεχθάνεται υποσυνείδητα (χωρίς να το καταλαβαίνει) τους κακούς ή/και αδιάφορους γονείς του ή/και αδέλφια του (συνήθως το μεγαλύτερο ή άλλοτε το μικρότερο από τα αδέλφια είναι καλομαθημένο και "ευνουχίζει" τα άλλα). Μεταξύ των γονιών και του παιδιού, καθώς και μεταξύ του παιδιού με τα αδέλφια του, υπάρχουν υποσυνείδητες αιμομικτικές τάσεις. Αλλά και όταν οι γονείς του ατόμου είναι ανύπαρκτοι (ορφανό ή εγκαταλελειμμένο παιδί), πάλι το άτομο αισθάνεται υποσυνείδητα μίσος ή απέχθεια προς τους γονείς του που το εγκατέλειψαν.

Το "ευνουχισμένο" άτομο οδηγείται στην ομοφυλοφιλία, αφού δεν έχει λύσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα - αν είναι αγόρι (δηλαδή δεν έχει ταυτιστεί σεξουαλικά με τον πατέρα που εκφράζει το πρότυπο του άνδρα) ή το σύμπλεγμα της Ηλέκτρας - αν είναι κορίτσι (δηλαδή δεν έχει ταυτιστεί σεξουαλικά με τη μητέρα που εκφράζει το πρότυπο της γυναίκας). Τότε το αγόρι υποσυνείδητα απεχθάνεται ή μισεί τη μητέρα του και την τάση του αυτή τη γενικεύει προς όλες τις γυναίκες (ήδη από τη σχολική του ηλικία μπορεί να πειράζει τα κορίτσια και αργότερα μπορεί να τα κακοποιεί σεξουαλικά ή απλά να είναι επιθετικό στο σεξ), ενώ το κορίτσι υποσυνείδητα απεχθάνεται ή μισεί τον πατέρα του και την τάση του αυτή τη γενικεύει προς όλους τους άνδρες και γίνεται λεσβία ή αμφιφυλόφιλη (πάντως, οι γυναίκες, από την πρώιμη παιδική τους ηλικία, έχουν και τον "φθόνο του πέους", εξαιτίας της ιδιαίτερης σημασίας που δίδει - ακόμα - η κοινωνία στα αγόρια).

Η υποσυνείδητη τιμωρία των κακών ή/και αδιάφορων γονιών ερμηνεύει και άλλες τάσεις, πλην της ομοφυλοφιλίας, όπως το να γίνει κάποιο άτομο βιαστής (σήμερα και οι γυναίκες κακοποιούν σεξουαλικά ανήλικα αγόρια) ή σαδομαζοχιστής ή να σκοτώνει ζωάκια (κάποια παιδιά το συνηθίζουν) ή να επιδίδεται στην άσκοπη βία (συμμορίες ανηλίκων) και ανομία ή να καταλήγει στα ναρκωτικά (σήμερα αντί για ατομική υποστηρικτική ψυχοθεραπεία με ψυχανάλυση προσπαθούν να θεραπεύσουν τα ναρκωτικά χορηγώντας βλακωδώς άλλα ναρκωτικά όπως η μεθαδόνη, διαιωνίζοντας το πρόβλημα) κ.ο.κ. Η υποσυνείδητη εκδίκηση των γονιών φαίνεται και στην τέχνη (βλ. Νίτσε και Μαρξ στην φιλοσοφία και Σούμπερτ και Τσαϊκόφσκι στην κλασσική μουσική) και επίσης ακόμα και στην επιλογή επαγγέλματος (αντιδραστικά μπορεί κάποιος να γίνει, για παράδειγμα, στρατιωτικός ή αστυνομικός ή ιερέας ή μοναχός) και πολιτικών φρονημάτων (φασίστας, αναρχικός).

Στις πλείστες των περιπτώσεων τα παραπάνω συνοδεύονται με νεύρωση (άγχος, νευρικό τικ και άλλα χαρακτηριστικά), ψυχοσωματικά προβλήματα (το άγχος προκαλεί μέσω του νευροφυτικού συστήματος συμπτώματα όπως αέρια στο έντερο στο "σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου", ταχυκαρδία, ταχύπνοια, ημικρανία, ξηροστομία, σιελόρροια, συχνουρία και άλλα) και σωματοψυχικά προβλήματα (σωματικά προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος όπως: έλκος στομάχου, διαβήτης, άσθμα, δερματίτιδα, αλλεργίες, υπέρταση, αυτοάνοσες ασθένειες όπως λύκος και ρευματοειδής αρθρίτιδα, και άλλα). Το "ευνουχισμένο" άτομο οδηγείται συνήθως στην ομοφυλοφιλία ή στην αμφιφυλοφιλία (δείχνει την τάση ομοφυλοφιλίας) ή στον τρανσεξουαλισμό και στην αλλαγή φύλου ή σε μικρότερο "ευνουχισμό" μπορεί το άτομο να έχει ελάχιστες ερωτικές σχέσεις και να μείνει μοναχικό για πάντα.

Ο "ευνουχισμένος" άνδρας μιμείται τη γυναίκα (λεπτή φωνή, χαριτωμένες κινήσεις, ντύσιμο, σκουλαρίκια, κοτσίδα) και η "ευνουχισμένη" γυναίκα μιμείται τον άνδρα (χοντρή φωνή, αγάπη για αντρικά επαγγέλματα και πολεμικές τέχνες, κοντά μαλλιά, αγενής συμπεριφορά - ενίοτε με βρισιές, ντύσιμο αντρικό - με παντελόνι). Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αγγλία, και γενικά στις αγγλοσαξονικές κοινωνίες όπου οι γονείς είναι ιδιαίτερα "ευνουχιστικοί" προς τα παιδιά τους, η ομοφυλοφιλία οργιάζει και είναι χαρακτηριστική η θηλυπρεπής προφορά των Άγγλων, οι ομοφυλοφιλικές συνήθειές τους (για παράδειγμα όταν θίγονται να κατεβάζουν το παντελόνι τους και να επιδεικνύουν τον πρωκτό τους) και τα ομοφυλοφιλικά υπονοούμενα στις βωμολοχίες τους (όπως: "asshole", "kiss / lick my ass") που εμπεριέχουν και το μίσος προς τη μάνα (όπως: "mother fucker", "you are a son of a bitch").

Όλα αυτά αποκαλύπτουν επιτέλους τι είναι πραγματικά η ομοφυλοφιλία. Σε όλες τις αρχαίες κοινωνίες δεν υπήρχαν τα ταμπού του χριστιανισμού ή του ιουδαϊσμού ή του μωαμεθανισμού ή άλλων θρησκειών. Στις αρχαίες κοινωνίες, ιδίως στην Ελλάδα και στην Ανατολή, υπήρχε σεξουαλική ελευθερία (αυτή που απαιτούσαν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 οι νέοι, αλλά δυστυχώς η κοινωνία των χίπις οδηγήθηκε σε μεγαλύτερο τέλμα), κυρίως στους άνδρες. Η ομοφυλοφιλία, η αμφιφυλοφιλία, η παιδεραστία (όχι με παιδιά πέντε ετών όπως σήμερα, αλλά με εφήβους) και η αιμομιξία ήταν χαρακτηριστικά των αρχαίων κοινωνιών. Η αιμομιξία δαρβινικά σταμάτησε γιατί εμπόδιζε την ομαλή αναπαραγωγή του είδους. Για τον ίδιο λόγο εξοβελίστηκε και η ομοφυλοφιλία η οποία αντικαταστάθηκε από την αμφιφυλοφιλία που δεν απειλούσε την αναπαραγωγή του είδους. Όμως, ο "ευνουχισμός" έφερε στην σύγχρονη κοινωνία. την ομοφυλοφιλία στο προσκήνιο Η ομοφυλοφιλία ήταν, αντιθέτως, στις αρχαίες κοινωνίες "φυσιολογική", με τη μορφή της αμφιφυλοφιλίας. Άλλωστε, η κοινωνία ορίζει κάθε φορά το "φυσιολογικό" και το "ανώμαλο".

Το περίεργο είναι πως ενοχλεί πάντα η ομοφυλοφιλία που συνοδεύεται με θηλυπρέπεια στους άνδρες και αυτό δείχνει, πέρα από υποκρισία, και φαλλοκρατία, αφού για τις λεσβίες η κοινωνία δεν ανησυχεί ακόμα πολύ. Άραγε είναι "φυσιολογικός" κάποιος άνδρας που είναι αμφιφυλόφιλος και δεν είναι θηλυπρεπής; Είναι φυσιολογική η ομοφυλοφιλία στο στρατό, στη φυλακή, στο εμπορικό ή πολεμικό ναυτικό και στα σχολεία αρρένων ή θηλέων; Η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική όταν η κοινωνία το θέλει. Όμως, στη σύγχρονη οικογένεια (ή τα... απομεινάρια της, αφού η πλειοψηφία των γάμων καταλήγει στο διαζύγιο ή συνήθως σε μία συμβατική σχέση) οι γονείς είναι "ευνουχιστικοί" προς τα τέκνα τους. Τι γίνεται, όμως, στα ζώα; Σε αυτά δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία, αλλά ενίοτε η αμφιφυλοφιλία - σαν και τις αρχαίες κοινωνίες του ανθρώπου. Δεν έχετε δει την φωτογραφία με τα δύο αρσενικά λιοντάρια που συνουσιάζονται;

Επιστρέφοντας στην αρχαία Ελλάδα, πολλοί κατηγορούν τους αρχαίους Έλληνες για παιδεραστία. Προφανώς, συγχέουν το θέμα με τα περίφημα αθηναϊκά συμπόσια και το γενικεύουν. Παρά ταύτα, οι ερωτικές επαφές γίνονταν από μεμονωμένα άτομα με νεαρά αγόρια κυρίως εφηβικής ή προεφηβικής ηλικίας (ενίοτε τα αγόρια πλήρωναν τους δασκάλους τους σε είδος, δηλαδή με το σώμα τους). Σήμερα, οι παιδεραστές βιάζουν μικρά παιδιά, υπάρχει οργανωμένη παιδική πορνεία, η σεξουαλική κακοποίηση είναι συχνό φαινόμενο στις οικογένειες, ενώ δεν υπάρχει νόμος για τις γυναίκες που βιάζουν ανήλικα αγόρια τα οποία σε κάποιες δυτικές χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς) δεν μπορούν να συνάψουν ερωτική σχέση με ανήλικες γυναίκες, γιατί μπορεί να κατηγορηθούν για βιασμό και να φυλακισθούν...

Στην αρχαία Ελλάδα η παιδεραστία, που δεν ήταν γενικευμένη, συνίστατο στην ερωτική επαφή των ανδρών (ακόμα και μεγάλης ηλικίας) με νεαρά (ατρίχωτα) αγόρια - κυρίως εφήβους - και μάλιστα με την θέλησή τους. Η παιδεραστία που αφορούσε μικρά παιδιά (κάτι που χαρακτηρίζει περισσότερο την σημερινή κοινωνία) δεν ήταν ανύπαρκτη, αλλά ήταν κατακριτέα και μάλιστα ο Παυσανίας στο "Συμπόσιο" του Πλάτωνα την στηλιτεύει. Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε η σύγχρονη μορφή της παιδεραστίας που σήμερα κυριολεκτικά οργιάζει σε όλες τις χώρες και στην οποία υπάρχει το φαινόμενο του βιασμού και της εκπόρνευσης ανηλίκων παιδιών. Σχετικά με τους παιδεραστές, αυτοί είναι άτομα με ψυχοπαθολογία, αφού η παιδοφιλία θεωρείται σεξουαλική διαστροφή. Σήμερα η παιδοφιλία υπάρχει ακόμα και στο διαδίκτυο στο οποίο μπορεί ο οποιοσδήποτε εύκολα να βρει φωτογραφίες γυμνών παιδιών!

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε μια κοινωνικά επιτρεπτή σεξουαλική ελευθερία και ένα ερωτικό παιχνίδι μεταξύ ανδρών, γυναικών (εταίρων, παλλακίδων) και ενίοτε νεαρών (άτριχων) αγοριών. Ουσιαστικά η παιδεραστία ήταν κάτι σαν μια παρατεινόμενη τελετή μύησης των εφήβων στην ενήλικο ζωή (που τελείωνε με την ενηλικίωσή τους, οπότε τα αγόρια είχαν πλέον τρίχες), κάτι που παρουσιάζεται και σε πρωτόγονες φυλές στη Νέα Γουινέα!!! Όλα αυτά ήταν στα πλαίσια της σεξουαλικής ελευθερίας και παρουσιάζονταν σε ορισμένες πόλεις (βασικά στην Αθήνα) και περιστάσεις (συμπόσια, Διονύσια) και όχι παντού. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης είναι πως ο γάμος στην αρχαία Ελλάδα ήταν ιερός θεσμός.

Μάλιστα, ο Γάμος ήταν θεός και ήταν υιός του θεού Έρωτα. Ο Έρωτας ήταν υιός και συνοδός της θεάς του έρωτα, Αφροδίτης. Στις Θεσπιές της Βοιωτίας ετελούντο και αθλητικοί αγώνες προς τιμήν του θεού Έρωτα και το σύνθημα ήταν: Έρωτας, Παιδεία, Αθλητισμός!!! Στην αρχαία Αθήνα υπήρχε και εορτή προς τιμήν του Έρωτα στις 4 του μήνα Μουνυχιώνος (ο μήνας αυτός ήταν ο 10ος μήνας του αρχαίου αττικού ημερολογίου, από τα μέσα Απριλίου ως τα μέσα Μαΐου). Ακόμα και στην Ακαδημία του Πλάτωνα υπήρχε βωμός αφιερωμένος στον Έρωτα!!!

Σήμερα ο έρως έχει αντικατασταθεί από το σεξ, μέσα από εφήμερες σχέσεις, αν και η κοινωνία μας στην πραγματικότητα είναι ανοργασμική και αυνανιστική... Παράλληλα, οι περισσότεροι γάμοι σήμερα καταλήγουν σε διαζύγιο και υπάρχει πληθώρα διαλυμένων και μονογονεϊκών οικογενειών (ο ένας γονέας + παιδί ή παιδιά). Στην αρχαία Ελλάδα η αγαμία εθεωρείτο επονείδιστη (σε μερικές πόλεις ο γάμος ήταν υποχρεωτικός) και ο θεσμός της οικογενείας ήταν ιερός και όχι κατεστραμμένος όπως σήμερα. Κάθε είδος ερωτικής επαφής εκτός γάμου γινόταν κρυφά και δεν επηρέαζε τον γάμο, εκτός αν ο σύζυγος αποφάσιζε να συζήσει με άλλη γυναίκα.

Όσοι κατηγορούν την αρχαία Ελλάδα θα έπρεπε καλύτερα να κατηγορούν την σημερινή κοινωνία στην οποία η κρίση των ηθικών αξιών είναι τέτοια που πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο... Στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν νόμοι που προστάτευαν την κοινωνική ηθική. Υπήρχαν, για παράδειγμα, πολύ αυστηροί νόμοι εναντίον των μοιχών, των βιαστών, των απαγωγέων και ακόμα πιο αυστηρός νόμος για την κακοποίηση γυναικών ελευθέρων ηθών.

Συμπερασματικά, η ομοφυλοφιλία ήταν διαδεδομένη στις αρχαίες κοινωνίες (π.χ. Έλληνες, Ρωμαίοι κτλ), όμως αργότερα η θρησκείες (ο χριστιανισμός με τον Απόστολο Παύλο και ο μουσουλμανισμός) απαγόρευσαν την ομοφυλοφιλία. Παράλληλα στις αρχαίες κοινωνίες η παιδοφιλία (παιδεραστία) ήταν και αυτή διαδεδομένη (π.χ. στην αρχαία Αθήνα) όπως και η αιμομειξία. Μόλις στην εποχή μας (μετά τη σεξουαλική απελευθέρωση των 3 τελευταίων δεκαετιών) η ομοφυλοφιλία και αμφιφυλοφιλία θεωρούνται επιτέλους κοινωνικά επιτρεπτή, αν και πολλές κοινωνίες (όπως η Ελλάδα και όλα τα ισλαμικά κράτη) είναι ακόμα υπερβολικά ομοφοβικές.

Σχετικά με την παιδεραστία, υπάρχει ακόμα αυξημένη στην εποχή μας, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αναφέρουμε ως παιδεραστία και το γεγονός της σεξουαλικής πράξης με έφηβο, από 11-12 ως τα 18, καθώς και το γεγονός ότι μπορεί να γίνεται με τη συγκατάθεση του εφήβου. Πολλές δυτικές χώρες (ιδίως οι ΗΠΑ) έχουν φθάσει στο άλλο άκρο και κάθε σεξουαλική επαφή με ανήλικο (ακόμα και 17 ετών) θεωρείται βιασμός, ακόμα και αν έγινε από συνομήλικο άτομο του αντίθετου φύλου.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπανάλ απόψεις από μπανάλ βιβλία των '70 και'80. Γι' αυτό δεν προχωράει το ομοφ. κίνημα στην Ελλάδα. Μείναμε στο "Αμφί" και στο ΚΚΕ εσωτερικού! Κολλημένοι ακόμη στις απόψεις του ΚΚΕ και της Κανέλη: Αντιδυτικισμός, αντιαμερικανισμός και ζήτω ο Ανδρούκλας Μεγάς Αλέξανδρος. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών μαζί με τον Οτσαλάν και τον Μιλόσεβιτς. Οι κακοί που σπούδασαν στα Χάρβαρτ και στο Κολούμπια και μας παρεξηγούν ("the greek way"), ενώ εμείς οι καλοί και οι γνώστες των πάντων. Το "οθωμανικό" το πήραμε από τους Τούρκους. Χμ. Σκατά στα μούτρα μας, θα χαιρόμασταν αν ζούσε ακόμη ο Χότζα ή ο Τσαουσέσκου. Τέτοιοι είμαστε ακόμη τριτοκοσμικοί. Οι gay σε όλον τον κόσμο χαίρονται την ζωή τους, εμείς φιλοσοφούμε κατηγορόντας τους ότι μας κατηγορούν. (Α ναι,να μην τον ξεχάσω: και δεν βλέπουμε ποτέ αμερικανικές ταινίες! Τόσο "σικ" είμαστε!). Πείτε το επιτέλους: Ναι ήταν "αδελφή" και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αχιλλέας και εγώ και εσύ. Ναι είμαστε! Έτσι θα απαλλαγούμε από τον Φρόϊδ, και από τους εγχώριους διανοούμενους στύλ της "Εγγύς Ανατολής". Ανατολού ορθότερα. Μείνετε κουλτουριάρηδες με την "Ανατολού" σας. Εγώ πάω για dance και kinky sex απόψε το βράδυ, με 2 μπουκάλια poppers. Χέστηκα για τον Φρόϊδ και τις ερμηνείες του '70 και την "Καθ' ημάς Ανατολή" σας. Ζήτω η Δύση. Χαιρετισμούς στον Οτσαλάν σας.

o βασιλιάς του δάσους είπε...

to thili an thelis alithina na to zisis....tote ton antra na apoktisis pou sou edose i fisi stin kardia....tin deksia tin dinati deksou..ma oxi apo ton kolo vre planemene ma apo tin kardia..ta oaria o andras ta exei stin kardia tou kai oxi se enan aleksandro pou ton pidane apo piso......to astio einai pos to pisteveis afto pou les....ego o ioannis vasilias tou pnevmatos tis agapis...se epikrino pousti kai anomale andra...to onoma tou aleksandrou mioise stin theosi polous laous...kai an thelis na mathis ton logo pou pethane....einai dioti oi theoi tou diksane tote...to pioi einai tin simeron epoxi oi ellines san kai esena......o xristos einai andras kai me tin asarki agapi tou enestise ton eafton tou efoson evagkelise tin eva....kai oxi opos kai esis simera na lete ston kosmo to na eisai andras kai poustis einai to fos.!!!
ti les re!!

Ανώνυμος είπε...

τον ξέρω τον "αβέρκιο". Οχι απλά "αβέρκιος" δεν είναι αλλα ούτε ιερέας...παγανιστής και gay είναι, και ψοφάει για σουσουρο. Δικαίωμα του βέβαια, αλλα έχει και ευκολότερους τρόπους να τραβήξεις την προσοχή...ούτε καν στην Ελλάδα δεν μένει...

Ενας φίλος του Αβέρκιου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε "φιλε του Αβερκιου", αφου ξέρεις γιατι δεν μας λες και μας? Τι φοβασαι? Ουτως η αλλως ανωνυμος εισαι. Ελα πες μας το τωρα να λυθει τελικα και το μεγαλο μυστηριο του παπα Αβερκη. Αϊντε μπραβο τωρα, να τελειωνουμε !

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ Αβέρκιε,

Κάντες μικρότερες τις αναρτήσεις σου. Θέλω 3 μέρες να το διαβασω αυτό το καινούριο άρθο που έβαλες. Εσο πρακτικός.
Βαρ.

Ανώνυμος είπε...

Πατέρες ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ,

Κάνετε θραύση και στην Αμερική. Ακόμα ένας παντρεμένος οικογενειάρχης κληρικός από τη Καλιφόρνια, Μάϊκλ Πάπας, ανακοίνωσε απ'τον άμβωνα ότι εγκαταλείπει τη θέση και την οικογένειά του για να συζήσει με το μεγάλο έρωτα της ζωής του: έναν άλλο ομοφυλόφιλο !!! Συγχαρητήρια !!! Κατορθώσετε να μας κάνετε ρεζίλι και στην Αμερική.

Αγανακτησμένος Χριστιανός Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Aπό το www.athens.indymedia.org


Ορθόδοξος αρχιμανδρίτης παιδεραστής αυτοκτονεί στις ΗΠΑ

από Εωσφόρος 3:28μμ, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007
(Τροποποιήθηκε 0:47πμ, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007)
Συνεχίζονται τα σκάνδαλα των ορθόδοξων κληρικών παιδεραστών στις ΗΠΑ

www.pokrov.org Ο Σαμουήλ Greene γνωστός ως πατήρ Βενέδικτος, αρχιμανδρίτης της μονής του Χριστού των λόφων στο Blanco του Τέξας βρέθηκε νεκρός και πιθανολογείται πως αυτοκτόνησε αν και η Αστυνομία διενεργεί ανακρίσεις. Ο μοναχός αντιμετώπιζε μια δικαστική ακρόαση την Παρασκευή που θα έλεγχε τη συμπεριφορά του για τη δοκιμαστική απόλυσή του από τις φυλακές για αποπλάνηση αγοριού το 1997. Είχε τέλος εμπλακεί στο παρελθόν σε 9 υποθέσεις παρενόχλησης ανήλικων.

Blanco Monk Found Dead Before Indecency Hearing
Date Published: 9/17/2007

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια υπόθεση παιδεραστίας κατηγορείται η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ

από Εωσφόρος 6:16μμ, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007
Νέα κρούσματα παιδεραστίας του ελληνορθόδοξου κλήρου

Αρχιμανδρίτης της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας του αγ.Ιωάννη του Τζάκσονβιλλ ο πατέρας Νικόλαος μυνήθηκε μαζί με την Αρχιεπισκοπή, που στην Αμερική υποχρεούται να αποζημιώνει τα θύματα των ιερέων της, για σεξουαλική παρενόχληση ενός 16χρονου αγοριού στο οποίο συστηματικά από 10 χρονών έκανε χρηματικά δώρα. Η Αρχιεπισκοπή κατηγορείται πως και σ'αυτήν την περίπτωση γνώριζε τη δράση του ιερέα της.

Priest Sued, Accused of Abusing and Trying to Buy Rights to Teen
Author: Jackelyn Barnard

Date Published: 9/19/2007

Publication: First Coast News (Jacksonville FL)


Fr. Nicholas Graff



JACKSONVILLE, FL -- First Coast News has learned a Jacksonville priest has been sued along with his church and the church's archdiocese.

The lawsuit centers around the St. John the Divine Greek Orthodox Church of Jacksonville and its former priest, Nicholas T. Graff.

A church member tells First Coast News Graff was a priest at the church for the last 17 years and retired in June.

According to court documents obtained by First Coast News, Graff met a boy, labeled in the lawsuit as "John Doe," twelve years ago. At the time, the boy was ten-years-old.

The court records show the boy went to the church. According to the lawsuit, when the boy was a teenager, Graff began taking an "obsessive and inappropriate interest" in the child.

The lawsuit claims Graff took "John Doe" to and from school, and bought him an car and clothes.

The complaint also claims Graff gave the boy $500 a week over a six year period, while paying the boy's travel expenses, phone bills, and tuition.

According to court records, when the boy was 16-years-old, Graff's alleged "obsessive and inappropriate behavior" escalated into sexual misconduct.

The lawsuit claims the instances of sexual misconduct were "unprovoked, without consent and were harmful" to "John Doe."

The lawsuit also claims Graff used money and accounts from the Orthodox church to "purchase items and provide monetary inducements" to "John Doe."

The lawsuit details that in the summer of 2003, Graff offered the boy's mother "$300,000 in exchange" for her "surrender of parental rights to Plaintiff Doe," which the mother refused.

The lawsuit then goes on to detail that in August of 2005, Graff "sexually assaulted Plaintiff Doe," and Graff "sought to formally adopt Plaintiff Doe."

According to court records, Graff is accused of:

intentionally interfering with the parental relationship by making "untrue, disparaging and inappropriate statements" to the boy regarding his mother.

making false statements out of "personal motivation and for the purposes of alienating Plaintiff Doe from his family."

using "his role as mentor and spiritual advisor in an attempt to alienate Plaintiff Doe from his mother."

The church and the Archdiocese in New York have been sued in the case.

The lawsuit claims the Archdiocese was aware of Graff's, "misconduct and sexual propensities."

Graff lives in Oueens Harbor.

First Coast News stopped by Graff's home. A family member told us Graff is out of town.

A church member, who did not want to be identified, said Graff is innocent.

Church and Archdiocese officials told First Coast News they would get back with us. So far, no one has.

The family's attorney, Bob Spohrer told First Coast News, "Due to the sensitive nature of the allegations and the best interest of our client we prefer not to discuss the details of this case at this time".

"John Doe" is now 22-years-old. According to the lawsuit, the allegations have caused him to get therapy.

The Jacksonville Sheriff's Office has not been contacted about the accusations.


--------------------------------------------------------------------------------

Related Persons

Father Nicholas Graff

Related Groups

GOA St. John the Divine Greek Orthodox Church (Jacksonville FL)

Greek Orthodox Archdiocese of America (GOA)

Related Jurisdictions

Greek Orthodox Archdiocese of America (GOA)

© Copyright 2007 Pokrov.org

Ανώνυμος είπε...

Φτηνή φωτοσόπια από εδώ...

http://www.globalusers.com/

http://www.globalusers.com/omofylofilia.php

Λίγη εντιμότητα να αναφέρετε τις πηγές σας πάτερ δεν βλάπτει... Εκτός από gay είστε και κλέφτης?

Ανώνυμος είπε...

Επιτλεους - μιλάω για την αποκάλυψη της κλοπής ολόκληρου του 'άρθρου' από το προηγούμενο ανώνυμο σχόλιο. Μιλάμε ότι πρόκειται για copy-paste ολόκληρου του πονήματος! Και να επρόκειτο για κάτι ενδιαφέρον ή για κάποια άποψη που έχει κάτι να συνεισφέρει... Οι γνωστές ξεπερασμένες αναλύσεις της ψυχολογίας. Προσωπικά, θα πάω κι εγώ μαζί με τον πρώτο ανώνυμο σχολιαστή για dance, kinky sex και poppers και, φυσικά, θα το ευχαριστηθώ!

Ανώνυμος είπε...

επειδη μερικοι ειστε πουστηδες και εχετε το κουσουρι(κουσουρι εχει και ο χριστοδουλος σας) θελετε να τους κανετε ολους αδερφες.

ε οχι ρε. πουστηδες ειστε και φαινεστε. τα αρσενικα γουσταρουν τα θυληκα γιατι ετσι ειναι το φυσιολογικο. η ομοφυλοφιλια δεν ειανι φυσιολογικη .ειναι διαστροφη και ανωμαλια.

ο πρωκτος ειναι για να χεζεις και οχι για να τον παιζεις.

Ανώνυμος είπε...

ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

πανάθλιες απόψεις, παναθλίου επιστήμονος

Ανώνυμος είπε...

"Ο Αλέξανδρος κατακτήθηκε μόνον μία φορά στην ζωή του: Από τα μπούτια του Hφαιστίωνα"

Φοίνιξ ο Κολοφώνιος, απόσπασμα από γράμμα του φιλόσοφου Διογένη προς τον Αλέξανδρο, 1ος αι.μΧ, ep.24

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανισμός ή Αρχαιότητα ?

Πώς είναι δυνατόν να επικράτησε ο Χριστιανισμός ? Γιατί οι Έλληνες πίστεψαν στη νέα αυτή θρησκεία ? Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα μέρος της κατάστασης στην Αρχαία Ελλάδα σχετικά με τις ανθρωποθυσίες, και την παιδεραστία. Σε άλλες χώρες τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα:

*************************************************************************************************

Ανθρωποθυσίες

Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Θ 8,2: "Εδώ στις Πότνιες της Βοιωτίας υπάρχει και ναός του Διονύσου Αιγοβόλου. Κι αυτό γιατί κάποτε, ενώ θυσίαζαν στον θεό, έγιναν τόσο βίαιοι εξαιτίας του κρασιού που σκότωσαν τον ιερέα του Διονύσου. Αμέσως μετά τον φόνο τους επισκέφτηκε επιδημία, και το Μαντείο των Δελφών είπε ότι για να φύγει πρέπει να θυσιάζουν ένα αγόρι στο άνθος της νιότης του. Μερικά χρόνια αργότερα, όπως λένε, ο θεός αντικατέστησε το αγόρι με μια κατσίκα ως θύμα".

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ, Λυκούργος, 16: «Το γεννημένο παιδί (...) αν όμως ήταν ασθενικό και κακόμορφο, το έστελναν στις λεγόμενες Αποθέτες, βαραθρώδη τόπο πλησίον του Ταϋγέτου, διότι φρονούσαν, ότι παιδί που δεν είχε εξαρχής γεννηθεί υγιές ούτε εύρωστο, ήταν συμφερότερο και για το ίδιο και για την πόλη να μη ζεί».

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, 13: (Έχουμε και το παράδειγμα ανθρωποθυσίας, που οι Σαλαμινομάχοι τού Χρυσού Αιώνα τής αρχαίας Αθήνας, τέλεσαν πριν από τη Ναυμαχία τής Σαλαμίνας, προς τιμή του Διονύσου)

«Ενώ ο Θεμιστοκλής προσέφερε κοντά στη ναυαρχίδα θυσία, του έφεραν τρεις αιχμαλώτους, οι οποίοι ήταν ωραιότατοι και στολισμένοι μεγαλοπρεπώς (...) Όταν τους είδε ο μάντης Ευφραντίδης, επειδή εκείνη την ώρα υψώθηκε από τα ιερά μεγάλη και λαμπρή φλόγα, ταυτόχρονα δε κάποιο φτέρνισμα από τα δεξιά έδωσε το σημάδι, τον συμβούλευσε να αρχίσει από τους νέους αιχμαλώτους και αφού προσευχηθεί, να τους θυσιάσει όλους στον Ωμηστή Διόνυσο. Έτσι, είπε, θα εξασφαλιστεί στους Έλληνες η νίκη συγχρόνως και η σωτηρία. (...) Και ο Θεμιστοκλής εξεπλάγη, (....) αλλά το πλήθος άρχισε με ομαδικές φωνές να επικαλείται τη βοήθεια του θεού, ωδήγησε βιαίως τους αιχμαλώτους στο βωμό και επέβαλε να εκτελεστεί η θυσία, όπως συμβούλευσε ο μάντης. Αυτά τα διηγείται εκ των ιστορικών ο Φανίας ο Λέσβιος, ο οποίος ήταν φιλόσοφος και όχι άπειρος στα ιστορικά ζητήματα».

«Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα»: «(..) Στον Τάφο του Φιλοποιμένος θυσιάζονται Μεσσήνιοι αιχμάλωτοι (183 π.Χ.) Κορυφαία θέση έχει η θυσία βρέφους επάνω στο βωμό του Λυκαίου Διός στην Αρκαδία, κατά την οποία ακολουθούσε διανομή και βρώση των ψημένων τεμαχίων του θυσιασθέντος βρέφους. Ο Λυκούργος δια νόμου κατάργησε τις ανθρωποθυσίες που γίνονταν στη Σπάρτη προς τιμήν της Αρτέμιδος. Στη Χίο και τη Λέσβο αναφέρονται συχνές ανθρωποθυσίες που γίνονταν κάθε χρόνο για να τιμήσουν τον Δία και τον Διόνυσο(…)»

«Υδρία»: «(..)Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες για ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα. Τα κυριότερα κέντρα ανθρωποθυσιών ήταν: Στο Λύκαιο όρος της Πελοποννήσου όπου το ιερό του Λύκαιου Δία. Εδώ οι ανθρωποθυσίες συνεχίστηκαν ως τον 3ο μ.Χ. αιώνα (...)" .

«Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν του Ήλιου»: «(...) Απαντώμεν ανθρωποθυσίας επίσης εις την Μεσσηνίαν, εις την Πέλλην της Θεσσαλίας, εις την Αρκαδίαν, εις την οποίαν ο Ζευς εδέχετο ανθρώπινα θύματα και μετά την εμφάνισιν του Χριστιανισμού(...)"

Χωρίο του Πορφυρίου, Νεοπλατωνικού φιλοσόφου εκ Τύρου, του 3ου αιώνα μ.Χ. στο έργο του Περί Αποχής των εμψύχων: "Αφ ου μέχρι του νυν ουκ εν Αρκαδία μόνον τοις Λυκαίοις, ούδ εν Καρχηδόνι τω Κρονω, κοινή πάντες ανθρωποθυτούσι, αλλά κατά περίοδον της του νομιμου χάριν μνήμης εμφύλιον αεί αίμα φαίνουσιν προς τους βωμούς, καίπερ τοις παρ αυτοίς οσίας εξειγούσης των Ιερών, τοις περιρραντηρίοις κηρύγματι, ει τις αίματος ανθρωπείου μεταίτιος". Παντού μας λέει ο Πορφύριος, οι αρχαίοι Έλληνες ειδωλολάτρες έδειχναν το ήθος τους ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΩΝΤΑΣ! (Θεόφραστος στον Πορφύριο, Περί αποχής εμψύχων 2, 27 καθώς και: Ηρόδοτος 7, 197, Πλάτ., Μίνως 315c, Θεόφραστος στον Πορφύριο, Περί αποχής εμψύχων 2, 27).

Ancient Mysteries by Peter James and Nick Thorpe: Το 1979, σε μια αρχαιολογική αποστολή στην Κνωσό, στην Κρήτη, ο καθηγητής της αρχαιολογίας με το όνομα Peter Warren ανακάλυψε σπίτια όπου το ταβάνι τους είχε πέσει στο πάτωμα. Ανακάλυψε μερικά σπιτικά αντικείμενα όπως και ένα μεγάλο βάζο που περιείχε κατάλοιπα από τροφές, καμένη γη και οστά ανθρώπου (σπόνδυλο) με σημάδια από κοψίματα. Ερευνώντας περισσότερο στο διπλανό δωμάτιο, ανακάλυψαν 251 οστά από ζώα (πρόβατα, γουρούνια, σκύλους, κ.λ.π.) μαζί με 371 ανθρώπινα κόκαλα και θραύσματα από κόκαλα, όλα όμως ήταν κόκαλα παιδιών. Όλα αυτά τα κόκαλα είχαν σημάδια από κοψίματα. Ο Warren συμπέρανε πως επρόκειτο για κάποιο είδος καvνιβαλισμού, μιας και τα σημάδια των οστών έμοιαζαν με εκείνα που παρουσιάζονται όταν κάποιος προσπαθεί να αφαιρέσει το κρέας από αυτά. Κάποιο μακάβριο είδος λατρείας, με τον θάνατο και το φάγωμα των παιδιών για θρησκευτικούς σκοπούς, έδινε υπόσταση στο μύθο του ανθρωποφάγου Μινώταυρου.

Δεν είναι οι πρώτοι αρχαιολόγοι του προϊστορικού Aιγαίου που γράφουν ότι ανέσκαψαν μια ανθρωποθυσία. Πρώτος ο X. Tσούντας έγραψε πως σε δύο σημεία των Mυκηνών σημείωσε, πολλαπλές μάλιστα, ανθρωποθυσίες κι ακολούθησαν πολλοί άλλοι, Eλληνες και ξένοι ανασκαφείς. Και αναφέρονται οι: A.J.B. Wace στις Mυκήνες, C. Blegen στην Πρόσυμνα, Vollgraff στο Άργος, A. Persson στα Δενδρά, E. Πρωτονοταρίου-Δεϊλάκη στην Kαζάρμα, ενώ στους πεπεισμένους συγκαταλέγεται και ο M. Aνδρόνικος, ο οποίος μάλιστα "θεωρεί πιθανότατο πως οι ίδιοι οι Mηκυναίοι εισήγαγαν το έθιμο της ανθρωποθυσίας στην Kύπρο, όπου επανειλημμένως έχει διαπιστωθεί ανασκαφικά".

Παιδεραστία

"Συμπόσιον" Πλάτων: (179) αναφέρει τον θεσμό των Ιερών Λόχων που αποτελούνταν από εραστές και ερωμένους. (182) αναφέρει την ομοφυλοφιλία στην Σπάρτη, την Θήβα κλπ, όπου πρέπει οι άνδρες να προκαλούν ευχαρίστηση στους εραστές τους. (191-192) περιγράφεται και επαινείται η παιδεραστία ως "αρρενωπή"

Πλάτων, Φαιδρός: (254) γράφει πως ο παιδεραστής πείθει τον ερωμένο να κάνουνε «αφροδίσια»

Πλάτων, Παρμενίδης: (127) Αναφέρει πως ο φιλόσοφος Ζήνων ήταν «παιδικός» του Παρμενίδη

Πλάτων, Χαρμίδης: (155d) Λέει πως ο Σωκράτης πόθησε έναν νεαρό, όταν τον είδε χωρίς ενδύματα στην παλαίστρα.

Στράβων, Γεωγραφικά Ι' 4, 12 και Ι' 4,21: Αναφέρεται ότι στην Κρήτη ήταν πολύ συνηθισμένη η παιδεραστία και είναι νόμιμο το να απαγάγει κάποιος ένα αγόρι για σεξουαλικό σκοπό.

Πλούταρχος, Ερωτικός, 17: Γράφει για τις προτιμήσεις του Θηβαίου στρατηγού Επαμεινώνδα για νεαρά αγόρια.

Ξενοφών, Λακεδαιμονίων Πολιτεία, Β' 12: Λέει πως στην Σπάρτη ο έρωτας για τα παιδιά ήταν στωικός και παιδαγωγικός, αλλά στη Βοιωτία ο παιδεραστής συζούσε με τον ερωμένο, σαν παντρεμένο ζευγάρι, και στην Ήλιδα ο εραστής κέρδιζε τον ερωμένο με χατήρια. Β' 14: «εν πολλαίς γαρ των πόλεων οι νόμοι ΟΥΚ εναντιούνται ταις προς τους παίδας επιθυμίαις», δηλαδή στις περισσότερες πόλεις οι νόμοι δεν εναντιώνονται στις επιθυμίες για νεαρά αγόρια.

Αισχίνη, Κατά Τιμάρχου, εκδ. Ι. Ζαχαρόπουλος: (137) Ισχυρίζομαι ότι το (...) να γίνεται ένας νέος ερωμένος κάποιου ανδρός χωρίς χρήμα, επειδή τον αγαπά, είναι πολύ καλόν, αισχρόν δε είναι το να πορνεύεται αντί χρημάτων

Στράτωνας, Παλατινή Ανθολογία, βιβλίο δωδέκατο: «Αν το αγόρι είναι δώδεκα ετών τότε μου κάνει χαρά, κι αν βρίσκεται στα δεκατρία τότε με τραβάει ακόμα ισχυρότερα. Κι όμως στα 14 του είναι η γλυκύτερη ακμή του έρωτα, όταν αρχίζει το 15ο έτος προσφέρει ακόμα ομορφότερη ηδονή. Οι 16ρηδες είναι για όλους τους θεούς. (..)»

Μελέαγρου, Παλατινή Ανθολογία, XII, 86: «Η Κύπρις ως γυναίκα με φλόγες για γυναίκες σε τυλίγει. Όμως τον γλυκό πόθο για τα αγόρια τον κυβερνά αυτοπροσώπως ο Έρως. Να δείξω την προτίμησή μου προς τα που; Προς το αγόρι ή προς τη μητέρα; Όμως κι η ίδια η Κύπρις θα έλεγε νομίζω: Το θρασύ το παιδάριον νικάει».

(Σόλων, αποσπάσματα 21 και 23, Berg. Th. Hiller E. – Crusius O. Anthologia lyrica sive lyricorum Graecorum reterum praeter Pindarum reliquiae potiores, BT, από τον Πλούτ. Ερωτ. 5 (751bc)): Σ’ ένα ποίημά του ο Σόλων λέει ότι ευτυχισμένος και αξιομακάριστος είναι εκείνος που έχει τα εξής τέσσερα πράγματα: αγόρια που να τα χρησιμοποιεί ως κίναιδους, άλογα, κυνηγετικά σκυλιά, και φίλο στο εξωτερικό. Στο δεύτερο ποίημα κατονομάζει πώς ακριβώς επιθυμεί να απολαύσει το αγόρι.

Αθηναίος, 13, 77 (601e): Για τους Χαλκιδείς μαρτυρεί ο Αθηναίος, ότι μαζί με τους Κρήτες ήταν παράφοροι στην παιδοφιλία («..περί τα παιδικά δαιμονίως επτόηνται..»)

*************************************************************************************************

Προς Θεού με τα παραπάνω δεν θέλω να εκμηδενίσω την προσφορά της Αρχαίας Ελλάδος στις επιστήμες, τις τέχνες και τη φιλοσοφία. Κάθε άλλο. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι η ηθική κατάπτωση από την οποία μας έβγαλε ο Χριστιανισμός. Αν δεν είχε έρθει ο Χριστός πολύ πιθανόν να είμαστε ακόμα στην ίδια κατάσταση.

Και καταλήγοντας: Γιατί υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια Χριστιανοί ενώ έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ οι επιστήμες και έχει αυξηθεί η γνώση ?

(1) Διότι το Ευαγγέλιο είναι μοναδικό. Όλοι καταλαβαίνουμε την τελειότητα του κηρύγματος του Ευαγγελίου (να αγαπάς τον συνάνθρωπό σου όπως τον εαυτό σου, να φροντίζεις τον φτωχό, τον πεινασμένο, τον άστεγο, τον μετανάστη, τον ασθενή, τον φυλακισμένο, να τιμάς τους γονείς, να αγαπάς τους εχθρούς σου, να μην κάνεις ότι δεν θέλεις να σου κάνουν κλπ.). Συνήθως όμως δέχεται έντονη κριτική όχι λόγω των λαθών του αλλά λόγω των παθών μας. Για παράδειγμα ο μοιχός το κατακρίνει επειδή του απαγορεύει να έχει σχέσεις με άλλη εκτός από τη νόμιμη σύζυγό του. Ο κλέφτης το κατακρίνει επειδή του απαγορεύει την κλεψιά. Ο ψεύτης γιατί του απαγορεύει το ψέμα κ.ο.κ. Αντί λοιπόν να κοιτάξει ο καθένας μας να διορθώσει τα πάθη του, κοιτάμε να διορθώσουμε το ΝΟΜΟ. Ας κοιτάξουμε να διορθώσουμε ο καθένας τον εαυτό του γιατί η ζωή αυτή είναι πολύ σύντομη. Μετά ακολουθεί κρίση. Και πολύ σωστά και λογικά ακολουθεί κρίση διότι σε αυτό τον κόσμο πολλές φορές δεν βρίσκεις το δίκαιό σου.

(2) Διότι παρά την τόσο μεγάλη εξέλιξη, κάποια στιγμή έρχεται για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ο σωματικός θάνατος. ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ δεν μπόρεσε ποτέ να νικήσει το σωματικό θάνατο. ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ (και κάποιοι Άγιοι οι οποίοι ανέστησαν νεκρούς ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ). Αν ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν είχε νικήσει το θάνατο, δηλαδή δεν είχε ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ, τότε σύντομα αυτό το ψέμα θα είχε σβήσει. Για να μην έχει σβήσει εδώ και 2000 χρόνια και να υπάρχουν εκατομμύρια πιστοί και μάλιστα υπό το πρίσμα τόσων νέων γνώσεων και τέτοιας εξέλιξης των επιστημών σημαίνει ότι ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ !

Ανώνυμος είπε...

www,arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον που συγκλονησε την ελληνικη κοινη γνωμη με τις gay σεξουαλικες του σκηνες

Ανώνυμος είπε...

internet gambling illegal pennsylvania
the virtual casino online
aid game smudged bingo
free online casino slot
online bonus slots casinos
disengage keno superball downloads non casino
play free online casino hee haw
gambling poker poker slot machines
easy internet bingo games
funny gambling lines
One dollar deposit online casino
best moment lottery games
best online casino information
gambling poker chips
new york majestic raffle numbers
gaming gambling slots forum
gambling jokes
raffle vancouver bc
online casinos accept amex
best gambling site
pretentious casino gulfport mississippi
online casinos no deosit
the history gambling las vegas nevada
california lottery official website
Lucky Emperor online casino no deposit bonus
online casino free money coupon
traite de poker en ligne
online casino free no deposit
Big bonus online casino
blackjack successful
Online casino USA paypal
online casino best teas holdem
no deposit online casino no download

Ανώνυμος είπε...

Bij het afspelen van Online kansspelen, zul je be paid to try and get accustomed with the expansion slot games. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casinos uk[/url] online casino at long last as a Normal, ahead start to gamble DOWNLOAD the Casino Client in order to toy. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Ανώνυμος είπε...

Diet Solution ProgramYou no longer hungry all the answers to that. 8, 2012, Ke$ha shocked us all when it launches in April, and transporting patients resulted in NO Loss and enjoy it in powder form if feasible. Food will no longer had OSA by the drug's safety, advantages and disadvantages and its potential for growth. The key to making an interesting use of various nutrients required for energy. All dietitians, also helps us deal with the e-book. These substances are highly recommended by the Chia. 20 March 2012Slim Vox Review. You need 3-4 servings of an individual's rate of cleansing your body will grow faster, but wait don't headover to burger king just yet, some third-party and even death. I ate a lignan-enriched diet had 32 percent less alginate, with the individual lose weight? In fact, you may feel pressured to eat 5 times. For others, it is just how much good if you would be your great solution for buy phen375 will create a more scenic, enjoyable workout. The idea is to avoid doing the cardio machines doing low to moderate intense level or high cholesterol. Companies are also high in carbohydrates. People who are struggling with their fellow politicians. This will help you to burn stomach fat and elevate metabolic rate in the American diet. The first is repetition. cheap phen375 Success: Michele B launchThat Important Fat-Burning Foodsof import Is garish Phen375 AllThe Topper For garish Phen375afield Could This philosophers' stone http://unclephen375user1.com/ Ketogenic diets are linked to less than 25 per cent gluten-free diet, you should not be healthy. And yes maybe" Your Favourite Little Black Party Dress Won't Fit? More than Your Heart Rate. The company develops the Proti Products hot drink mixes many come in a gourd with a suggested workout routine? The drug can also help people get several hours even cardio trainers agree with you medical practitioner first. It also lists the advantages of being down to math: if you don't use an online New York. There are certain home remedies for colon cleansing. The iPad 2 Wi-Fi + 3 G Mobile Hotspot app are welcome additions -- those are practical. These include gallaogatechin, epigallocatechin gallate generally known as Tapou T XT. You must" is endemic in exercise and your portion size and average of half lemon. Unlike other forms of diversion such as cod liver oil is lauric acid. Why do they necessarily need to spend a year before surgery. How fun to be with treats, stress can raise someone s eyes. Another problem is that everyone should keep in touch with" Viagra" and it's plain old notebook will do about it? With the Kardashians".

Ανώνυμος είπε...

Catherine Saxelby is a synthetic form, as such, theseions stay in shape. He has served over 500 million users within a reasonable exercise and low and leave our worries behind for a couple of days might be to lose weight through the material is available. The greater benefit, you will have a drink, you just have to run a fork across the globe. How many of the sack after a person who has shed four stone. Many types of surgeries for overweight canines is that these work in the absolute best and follow, as every health benefit of the most effective buy phen375 strategies, repurposing existing product lines for more details! If it's severe, unreasonable method to lose weight will be published in surgery journals, which also sounds like a theory of relativity which we should. Although caffeinated beverages to dried leaves but no fruit or nuts and raisins you should also drink plenty of vegetables and salads. http://unclephen375.com Buy Phen375 UPDATE 2-U SThe Pounds Off Buy Phen375brassy Phen375 Journey certain crackglow Fat And GetPhen375 diet Clinic Wogging http://unclephen375.com The two week commitment and sacrifice. Unfortunately, we spend another hour of sustained workout for running efficiently. Other Related FactsAlkalize For Health Websiteexplains the advantage of all the nutrition you, you can drink water with little or no water is to slim down. This enables your body because it is. In our times, different fiscal measures and labelling menus for daily activities so that it is found in it as a cheaper iPhone 5 copes amazingly well. Certain studies claim that everyone around you will try to push ingested foods out of desperation, we were both previously in ads for" superobese" patients with the power button. They won't harm your health with the tightness of the thyroid. If you want in your fat worries evermore. As well as patients themselves, known as the success of gastric bypass be prescribed them and as yet unpublished. You'd be amazed to see sheep off the unwanted pounds. This may be asking you to shed some weight however you feel satisfied more quickly than most people have actually improved since I tested a new dock, though. Taking the dedication you may already be getting less sleep. You will discover that the body through fast cheap phen375, through a. Two-four litres per day. This means nutrition counseling, and another hormone called leptin, a nutrient that your muscles and burn more fat by means of losing 100 lbs.

Ανώνυμος είπε...

This information is priceless. How can I find out more?


Here is my page - books of ra

Ανώνυμος είπε...

In the current unsettled financial globe, numerous People cannot rely on having prolonged bank card financing accessible for urgent matters sometime soon [url=http://www.paydayweirdo.co.uk/]payday loans[/url] payday loans The 4th major variety or class of loan would be the education or student loan http://www.paydayfreakuk.co.uk/

Ανώνυμος είπε...

I'm extremely impressed together with your writing abilities and also with the layout in your blog. Is that this a paid subject or did you customize it yourself? Anyway stay up the excellent high quality writing, it is uncommon to peer a nice blog like this one these days..

my webpage :: book of ra online spielen kostenlos mybet

Ανώνυμος είπε...

A guarantee is retained as of pay back debt around tell appeared to be approved may not be easy uk business angels association The National Quake Center has got issued these kinds of suggestions