28 Οκτ 2007

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Οι κρίσιμες στιγμές που περνάει η Εκκλησία της Ελλάδας λόγω της σοβαρής ασθένειας του Αρχιεπισκόπου μας, του μακαριώτατου κ. Χριστόδουλου, μας καλούν σε περίσκεψη, περισυλλογή και προσευχή.

Από την ίδρυση αυτού του ιστολόγιου μέχρι πρόσφατα πολλοί σχολιαστές τοποθετήθηκαν αρνητικά, σκληρά και αμείλικτα, απέναντι στον αρχιεπίσκοπο και τους συνεργάτες του. Μερικοί μάλιστα ξεπέρασαν τα όρια της ευπρέπειας στην αυστηρή κριτική τους. Ασχετα με το αν έχουν δίκαιο ή άδικο, το δράμα που περνά σήμερα ο αρχιεπίσκοπος επιβάλλει να αναζητήσουμε άλλους τρόπους διαλόγου, πιο ήπιους, πιο ανθρώπινους, χωρίς βέβαια να απομακρυνόμασθε από τη συζήτηση του θέματός μας που πάντοτε είναι αν η ομοφυλοφιλία, η αδελφοποίηση, που αιώνες τώρα είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα μέσα στο σώμα των κληρικών μας, είναι συμβατή με την ιδιότητα του κληρικού και αν επομένως ήλθε ο καιρός να καταργηθούν οι κάθε είδους προκαταλήψεις κατά της ομοφυλοφιλίας, των ομοφυλόφιλων και των αδελφοποιημένων κληρικών.

Κι αν ακόμη έχουμε κριτική άποψη για πρόσωπα που με τον α ή β τρόπο συνδέονται με το θέμα μας, που ίσως μάλιστα φέρουν μεγάλη ή μικρή ευθύνη για τη διαιώνιση μιας αδικίας που γίνεται σε βάρος των αδελφοποιημένων κληρικών, αυτο δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στο να προσευχόμαστε για τους πάσχοντες και τους ασθενείς. Να προσευχηθούμε λοιπόν και για τον αρχιεπίσκοπο και για κάθε άρρωστο και ταλαιπωρημένο.

Ισως η προσευχή μας, της οποίας η δύναμη είναι μεγάλη, απεριόριστη, συνεισφέρει στη βελτίωση της υγείας του αρχιεπισκόπου μας και ίσως ταυτόχρονα ανοίξει νέους ορίζοντες αγάπης που να περιχωρεί όλους, αδελφοποιημένους ή όχι, αδιακρίτως.

35 σχόλια:

JN1034 είπε...

Οι προσευχές μας είναι με σας πάντα.

θεολογώντας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σας, π. Αβέρκιε.
Δε χρειάζονται απρεπείς χαρακτηρισμοί και επιθέσεις.
Ο διάλογος για το θέμα σας χρειάζεται νηφαλιότητα και αντικειμενική προσέγγιση.
Η τοποθέτηση σας βοηθάει σ' αυτή την κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, να πέσουν οι τόνοι και των φονταμενταλιστών-συντηρητικών-ευσεβιστών αλλά και των έξαλλων-ασύδοτων-πανσεξουαλιστών. Αρκετά με τους εξτρεμιστές !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

«Παπάς» με τσοντο-ιστοσελίδα

Πρόσφατα τον διαφήμιζε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε ρεπορτάζ της με τίτλο: «Παπάς με ιερό στο Ίντερνετ»!!!

Η διαφήμιση έπιασε και έφτασαν σε κάποιες χιλιάδες οι νέες εγγραφές στην ιστοσελίδα (http://papananos.livepage.gr/)του παπά αυτού.

Πολλοί παραπλανήθηκαν και κάποιοι άρχισαν μετά να διαπιστώνουν ότι ο χώρος που διέθετε ο παπάς ήταν χώρος για διαστροφές («με ενδιαφέρει το ομαδικό σεξ» κ.λπ.) χώρος πρωκτο-λαγνείας και τσοντο-μανίας.

Ακόμα και ο διαχειριστής εκεί είχε για αβατάρ του (σύμβολο εικονίδιο) έναν τουρλωμένο ξεβράκωτο πισινό.
Μια κυρία δε (βασιλόφρων), έδινε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει κάποιος για να έχει πρωκτική ευχαρίστηση.

Όλα αυτά στις επιμέρους ιστοσελίδες των μελών του παπά (λέγεται Γεώργιος Νάνος) όπου κυριαρχούν τα πορνο-κείμενα και οι πορνο-εικόνες.

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

OΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

ΑΒΕΡΚΙΕ , ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΛΥΚΟΣ ΒΑΡΥΣ ΜΕ ΕΝΔΥΜΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ. Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η Β' ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΦΥΠΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΑΙΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΑΡΚΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ.ΕΙΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ , ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗ Λ. ΡΟΥΣΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΕ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ?

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΚΥΤΤΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ«Ανίατες» οι φήμες

για την υγεία τουΠέπλο μυστηρίου καλύπτει το τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Μυστικά ταξίδια στην Ελβετία με στενούς του συνεργάτες, ανίατη ασθένεια, βλάβη στο συκώτι από χρόνια ασθένεια, ταξίδι στην Αμερική;

Τα σενάρια είναι πολλά, οι φήμες στους διαδρόμους του Αρεταίειου Νοσοκομείου οργιάζουν, τα τηλέφωνα των συνεργατών έχουν πάρει «φωτιά». Φωτιά έχουν πάρει και τα όσα διοχετεύουν στον Τύπο, άνθρωποι που διατείνονται ότι στέκονται στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου.

Ινκόγκνιτο επισκέψεις στην Ελβετία πλέκουν τον ιστό σε μια ιστορία που έχει σασπένς. Πρωταγωνιστές, ο Αρχιεπίσκοπος και στενοί του συνεργάτες, που πήγαν στο εξωτερικό για να ανανεώσουν την εμφάνισή τους. Πρόκειται για κυτταροθεραπεία στην οποία έχουν υποβληθεί και άλλοι επώνυμοι. Στην ιστοσελίδα press-gr.bloggspot.gr παρουσιάζονται αποκλειστικές πληροφορίες επισημαίνοντας ότι η βλάβη στο συκώτι «οφείλεται βασικά στην κυτταροθεραπεία που έκανε εδώ και πολλά χρόνια. Για τη διαδικασία αυτή πήγαινε συστηματικά -ανεπίσημα όμως- σε ιατρικό κέντρο στην Ελβετία. Για τον ίδιο σκοπό πήγανε μαζί του και ο πρώην μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Η θεραπεία αυτή βοηθάει να αναζωογονούνται τα κύτταρα και έτσι τα πρόσωπα που την κάνουν να διατηρούν τη νεότητά τους. Έχει όμως και πολλούς ιατρικούς κινδύνους για ζωτικά όργανα όπως το συκώτι. Τέτοιους κινδύνους έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν και άλλα γνωστά πρόσωπα που έχουν υποβληθεί από καρκίνο», αναφέρεται στην επίμαχη ιστοσελίδα.

Η «PRESS Time» επικοινώνησε με άτομα που έχουν σπουδάσει Ιατρική και δηλώνουν ότι, αν και υπάρχουν ενδείξεις για τέτοιους είδους επιπλοκές από τις εν λόγω κυτταροθεραπείες, ωστόσο δεν τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο ιατρικά.

Δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην Αμερική. Οι μυστικές επαφές με μεγάλα νοσοκομεία, η επικοινωνία με γιατρούς που έχουν κουράρει ακόμα και προέδρους των ΗΠΑ προσθέτουν αλάτι και πιπέρι στην… Αρεταιειάδα που γράφεται καθημερινά. Θα υποβληθεί ο Αρχιεπίσκοπος σε νέα επέμβαση; Θα κάνει νέες εξετάσεις στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε νέα εγχείρηση και σε νέες εξετάσεις. Τόσο οι θεράποντες ιατροί όσο και οι στενοί του συνεργάτες δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι θα αναμένουν να βγουν οι ιστολογικές εξετάσεις. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί προς το παρόν, εξετάζονται όλα τα δεδομένα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν, πάντως, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι ο Αρχιεπίσκοπος πάσχει από στένωση του αυλού του εντέρου και από χρόνιο πρόβλημα στο ήπαρ. Αυτά για να μπαίνουν τα πράματα στη θέση τους και να αποκαθίσταται η αλήθεια, όσο και αν πονάει μερικούς.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόδουλος, πριν αρρωστήσει, φαινόταν όντως φρέσκος φρέσκος.
Σύμφωνα με τον ανωτέρω κυτταροθεραπειολόγο, η φρεσκάδα του οφειλόταν στην κυτταροθεραπεία που έκανε κρυφά σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Ελβετίας.
Να το πιστέψουμε. Πώς γίνεται όμως ο συνοδός του, ο τότε Πειραιώς Καλλίνικος με τον οποίο κάνανε μαζύ την κυτταροθεραπεία, να μην ευλογήθηκε κι αυτός με σωματική ανανέωση και αναφρεσκάρισμα;

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα, το 2013 έρχεται πάλι ο αντίχριστος και λίγο μετά το τέλος του κόσμου!
Αλλο δεν βρήκε να μας πει ο ευφυέστατος σχολιαστής!
Ποιός τα πιστεύει πια αυτά τα παραμύθια φτιαγμένα για διανοητικά υπανάπτυχτους!
Ρε χριστιανέ μου, ξύπνα επιτέλους και πες μας τίποτε λογικό και πιστευτό!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κυτταροθεραπείες άκουσα. σε λίγο θακούσουμε πως έχει και έιντς ο Χριστόδουλος

The EYE and EAR είπε...

Καθόλου παράξενη η πληροφορία πως ο Χριστόδουλος, ο Καλλίνικος και δεν ξέρω πόσοι άλλοι απ'αυτό το κύκλωμα έκαναν κυτταροθεραπεία στην Ελβετία.
Οι υψηλόβαθμοι της εκκλησίας όλαν τα τολμούν για να εμφανίζονται νέοι και ωραίοι.
Δέστε τη Βαρθολομαία που, σχεδόν σπανή, κάνει τακτική ορμονοθεραπεία για να συντηρεί αρρενωπή γενειάδα.
Δεν τη βλέπετε πρισμένη πότε πότε; Είναι λόγω ορμονοθεραπείας.

Ανώνυμος είπε...

Παληοαδελφές! Ορμονοθεραπείες, κυτταροθεραπείες και ένα θεός ξέρει τί άλλες θεραπείες κάνουν αυτοί οι φοβεροί και αδιάντροποι κίναιδοι!
Τί σχέση έχουν όλα αυτά με το Χριστό και τη θεία διδασκαλία του;

ΦΙΛΗΜΩΝ είπε...

ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΣΕΡΝΕΤΕ" ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΧΥΔΑΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΡΜΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ "ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΔΗ" ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

ΦΙΛΗΜΩΝ είπε...

ΠΡΟΣ EYE AND THE EAR :

EIΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ , ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΟΣ. ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΕΣΥ "ΕΧΙΔΝΑΣ ΓΕΝΝΕΑ" ΚΑΙ "ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΔΗ". ΝΑ ΠΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΌ ΚΟΝΤΑ ΤΙ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕ ΥΒΡΙΣΤΗ....

Ανώνυμος είπε...

Του ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΤΟ ΜΑΤΙ είπε:

Επειδή έγινε λόγος παραπάνω για τo Βαρθολομαίο/α, έχω να προσθέσω τα παρακατω.

Πριν λίγο καιρό πήγε ο Βαρθολομαίος/α σε κάτι εορτασμούς της Εκκλησίας της Αιθιοπίας.
Μαντέψτε ποιόν πήρε μαζύ για συνοδό! Ενα παπά απ'την Αμερική με τόνομα Καρλούτσος.

Εψαξα να μάθω μήπως ο παπάς είναι ειδικός στις σχέσεις με τους αιθίοπες ή στο διάλογο των χριστιανικών εκκλησιών. Τίποτε απ'όλα αυτά.

Μου εξήγησαν πως πρόκειται για το διαβόητο τεκνό της που το βλέπει συχνά πυκνά, πότε φανερά και πότε κρυφά, σε διάφορα πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης.

Δεν έφθανε ολόκληρη Ευρώπη για συνευρέσεις με το τεκνό, τώρα το πάμε και στην Αφρική για διασκέδαση.

Τί να πεις!

Του ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΤΟ ΜΑΤΙ

The EYE and EAR είπε...

Τα σχετικά με "σταυρούς μαρτυρίου" που σηκώνει δήθεν η Βαρθολομαία, να μας λείπουν. Αλλού το παραμύθι!

Ζεί βίο μεγιστάνα η Βαρθολομαία, με λιμουζίνες Μερσεντές, με πανάκριβο κότερο για τσάρκες στο Βόσπορο, με βίλα πολυτελέστατη στον Βόσπορο με κλητήρες, υπηρεσίες και πλουσιοπάροχη κουζίνα (για αιώνες οι πατριάρχες ζούσαν στο Φανάρι). Ολο βόλτες, περιπάτους, μασάζ και ακριβά εστιατόρια είναι η ορμονοτρεφούμενη πατριάρχισα μας. Εχει εκατομύρια ευρώ σε προσωπικό λογαριασμό της Σοσιετέ ντε Μπανκ Σουίς, υποκατάστημα Γενεύης. Συνέχεια ιδιωτικά ταξιδάκια από δω κι απο κει είναι με συνοδεία όχι κάποιου διάκου του πατριαρχείου, αλλά του πάπαρδου της Αμερικής.

Σταυρό Μαρτυρίου;;; Που τον είδατε, ρε ψώνια και χαχόλοι, που θέλετε να μας ταίζετε συνέχεια παραμύθι.

φιλήμων είπε...

προς eye and the ear :

το ερώτημα είναι συγκεκριμένο : Εσύ π-ώ-ς τα γνωρίζεις όλα αυτά ? Ζείς στο κοντινό περιβάλλον του Πατριάρχη? Σου τα είπανε? Αν σου τα είπανε, πώς τα εστομίζεις έτσι χωρίς έλεγχο των λεγομένων? Αν δεν απαντήσεις συγκεκριμένα θα είσαι απλά ένας κοινός συκοφάντης. Και κάτι άλλο : Είσαι χριστιανός ορθόδοξος ή ανήκεις σε αυτούς τους αρχαιολάτρες που υβρίζουν και συκοφαντούν τους πάντες?

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχην δεν υπαρχει κανενας π. Αβερκιος. Ο καθε Βαλιανατος μπορει να υπογραφει ως πατηρ Αβερκιος.

Δευτερον, τα αναγραφομενα περι αδελφοποιησης ειναι αναμασηματα εμμετων απο το Αμερικανικο βιβλιο του Boswell αν δε κανω λαθος, ο ανιστορητος συγγραφεας του οποιου δεν εχει καμμια σχεση με την Ορθοδοξια ή τα Βαλκανια, αναφερεται σε ενα θεσμο που εφαρμοστηκε γεωγραφικα και ιστορικα περιορισμενα (στο Μαυροβουνιο κλπ) και δεν ειχε ΚΑΜΜΙΑ μα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ σχεση με την ομοφυλοφιλια αλλα ηταν το επισφρασγισμα αδελφικης συνδεσης αρχηγων οικογενειων ή και φίλων. Αυτο που λεει ο λαος "Σταυραδελφια" ή blood brothers.

Στα Βαλκανια αυτη η σχεση εχει περασει με την ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ, οπως οταν δυο φιλοι ή αδελφικες οικογενειες θελουν να επισφραγισουν την αγαπη και τη φιλια τους το επιτυγχανουν με το θεσμο του ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ που θεωρειται ιερο προσωπο και η σχεση μεταξυ δυο κουμπαρων ανωτερη και απο φιλια.

Αυτα βεβαιως οι ξενερωτοι και ανιστορητοι Φραγκοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ καν να τα αντιληφθουν σαν πρακτικη και σαν σκεπτικο, και αναγουν την αδελφοποιηση που στην ουσια ειναι μια μορφη ΚΟΥΜΠΑΡΙΑΣ σαν δηθεν εκκλησιαστικο γεγονος. Στους θλιβερους και σκοτεινους κοσμους τους η μονη εκφραση αγαπης και στοργης που μπορει να υπαρξει μεταξυ ατομων του ιδιου φυλου ειναι η ομοφυλοφιλικη.

Η αδελφοποιηση καταργηθηκε διοτι στην ουσια ΔΕΝ υπηρξε ΠΟΤΕ αρχαια πρακτικη της Εκκλησιας αλλα νεωτερισμος κατα τον μεσαιωνα που εξυπηρετουσε την αδελφοποιηση και την συμμαχια οικογενειων και φεουδαρχων και την ενωση περιουσιων, με το ιδιο σκεπτικο που Ορθοδοξοι αυτοκρατορες εδιναν την κορη τους για νυφη σε αλλους λαους ακομα και Βαρβαρους, ακομα και Λατινιους, ακομα και Τουρκους προς επιτευξη συμμαχιων και ειρηνης.

ΣΩΣΤΑ η Εκκλησια κατηργησε τον νεωτερισμο αυτο και δεν εχει να κανει με ομοφυλοφιλιες και αλλες ηλιθιοτητες που διαφοροι εκφυλισμενοι Αμερικανοι προσπαθουν να μας διδαξουν κατα το "ελα παππού μου να σου δειξω τα αμπελοχωραφά σου".

Εξ αλλου, εκεινη την εποχη, τους ομοφυλοφιλους οι ανθρωποι δεν τους αποκαλουσαν "αδελφες" αλλα Π--ΣΤΗΔΕΣ.

Βλεπε και "Μεγαλη Ελληνικη Εγκυκλοπαιδεια" λημμα "αδελφοποιηση"

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο ίδιος ο Αβέρκιος υποστηρίζει ότι είναι πρόσωπο υπαρκτό και κληρικός. Το έγραψε και η espresso στις 14-5-2007. Του πήρε συνέντευξη το Βήμα magazino μέσα στον Ιούνιο του 2007.Τα λέω αυτά για το φίλο που έγραψε ότι δεν υπάρχει κανένας π. Αβέρκιος.

ioannis είπε...

kirie panagioti mixalopoule eseis tetia pagiada den pigate na moy stisete??opos toy kiriou nanou???ta exw ola sta arxidias moy oti kai na les ston kosmo.. aloste se exo foto stin masoniki stoa kolopedo kai se ligo kero tha dis afta poy anthropinos noys den eidai..thja se gamiso poustara panagioti..sto fos.

Ανώνυμος είπε...

προς ioannis

είσαι μεγάλος καραγκιόζης και πανύβλακας.

Ανώνυμος είπε...

forums.pathfinder.gr/Religion_Beliefs/Christianity/thread.html?thread=129918&id=142159 - 30k

Κίναιδος, ΚΑΙ ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας;

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 2:41 πμ
Τη στιγμή αυτή (29/11/2007 2:12 πμ) τελείωσε μια τηλεοπτική εκπομπή που παρακολουθούσα εδώ και αρκετή ώρα. Μια εκπομπή με φοβερό ενδιαφέρον. Ήταν η εκπομπή «το Χ press του μεσονυχτιού» στο EXTRA3, με τον δημοσιογράφο κ. Σπύρο Καρατζαφερη πλαισιωμένο από τους κ.κ. Σπίνο και Ντάσκα.

Την παρακολούθησα με κομμένη την ανάσα και σε ορισμένα σημεία έκλαψα κιόλας για το κατάντημα της Εκκλησίας μας.

Στην εκπομπή αυτή λοιπον με την οποία ο διακεκριμένος δημοσιογράφος εγκαινιάζει φαίνεται ένα νέο γύρο αποκαλύψεων με στόχο την κάθαρση της Εκκλησίας από τους κίναιδους, πρωταγωνίστησαν δυο πρόσωπα: Ο ένας, είναι ένας γέροντας ιερέας (ο πατήρ Κανέλος) της μητροπόλεως, και ο άλλος, ο οδηγός του μητροπολίτη (ο κ. Σταμούλης), που και οι δυο τους καταγγέλλουν τον μητροπολίτη για ομοφυλοφιλία!

Ο ιερέας τσαντίστηκε φαίνεται που ο μητροπολίτης έβαζε χέρι οικονομικό (τους έπαιρνε 1.000.000 ευρω το χρόνο) από τις εισπράξεις τους στα νεκροταφεία, και του τα έβγαλε όλα στη φόρα: Ότι έγινε αφορμή ο δεσπότης να χωρίσει από τη γυναίκα του ένας αγιογράφος της μητρόπολης όταν εκείνη έμαθε ότι είναι εραστές! Ότι έγινε αφορμή να φύγει τρέχοντας από την συγκεκριμένη μητρόπολη ο ιεροκήρυκας όταν ο μητροπολίτης τον επισκέφτηκε σπίτι του μια μέρα που ήταν άρρωστος και προσπάθησε μπαίνοντας στην κρεβατοκάμαρα να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά τη στιγμή μάλιστα που ο πρωτοσύγκελος που τον συνόδευε βρήκε από την κρεβατοκάμαρα κλειδώνοντας την πόρτα!

Τα ιδία παράπονα (οικονομικά αρχικά) είχε και ο οδηγός ο οποίος επί σειρά ετών δεχόταν δώρα μεγάλης αξίας από τον μητροπολίτη τον οποίον δεν εξυπηρετούσε μόνο σαν οδηγός αλλά και του κρατούσε φανάρι κλείνοντας του δωμάτια σε ξενοδοχείο στη πλατεία Βάθη για να συνευρίσκεται με τους «φίλους» του. Το ποτήρι (για τον οδηγό) ξεχείλισε όταν σε μια διαδρομή με τον μητροπολίτη αναγκάστηκε στη μέση της οδού Αχαρνών να τραβήξει χειρόφρενο και να εγκαταλείψει αυτοκίνητο και δεσπότη, φεύγοντας τρέχοντας, όταν ο μητροπολίτης που καθόταν δίπλα του, τού έκανε άσεμνες χειρονομίες. Ακολούθησε μάλιστα δίωξη, αλλά όχι εναντίον του μητροπολίτη. Δίωξη κατά του οδηγού από τον μητροπολίτη που τον κατηγόρησε για το περιστατικό αυτό (που τον παράτησε, και δεν έκατσε να τον ....... ο δεσπότης), δίωξη με επιδίωξη την οικονομική εξόντωση του οδηγού.

Η καταγγελία δηλαδή του οδηγού σε υπηρεσιακά όργανα έγινε μπούμερανγκ εναντίον του. Το ίδιο και με τον ιερέα: έκανε καταγγελίες στην Ιερά Σύνοδο για ηθική κατάπτωση του μητροπολίτη οι οποίες όμως θάφτηκαν. Μετά δε, υπέστη και αυτός την μήνη του μητροπολίτη.

Σύμπτωση; Για τον μητροπολίτη αυτό (κομμένο λόγω του φακέλου που είχε με σκάνδαλα) είχε δείξει ενδιαφέρον να γίνει δεσπότης ο πατήρ Τιμόθεος Ηλιάκης (της αυλής της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου). Η ίδια η Δήμητρα δε, είχε δείξει παρόμοιο ενδιαφέρον και για τον μητροπολίτη Ζακύνθου (του πορνοπεριοδικού Πεντχαουζ) και για τον οποίον παρέκαμψε απαγορευτικά προεδρικά διατάγματα και τον εγκατέστησε με πλοίο του πολεμικού ναυτικού στο νησί.

Η εκπομπή θα συνεχιστεί (με το ίδιο θέμα) την Παρασκευή.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή με την Πανδώρα

Μεταμεσονύκτια, «αποκαλυπτική» εκπομπή την περασμένη εβδομάδα προέβαλε το εξής σκαμπρόζικο θέμα: «Μητροπολίτης μού προσέφερε διαμέρισμα για να με κάνει δικό του». (Για όσους ενδιαφέρονται, ο καταγγέλλων ήταν ένας μεσόκοπος, διοπτροφόρος, φαλακρός και μουστακαλής κύριος, ο οποίος διετέλεσε οδηγός κάποιου ιεράρχη.)

* * *

Αντιλαμβάνομαι, ως εκ τούτου, ότι οι διαδικασίες της διαδοχής στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχουν ήδη ξεκινήσει…

Το ΒΗΜΑ, 02/12/2007 , Σελ.: A72
Κωδικός άρθρου: B15230A721
ID: 291002

Ανώνυμος είπε...

ο χουντοδουλος εχει ειτζ

Ανώνυμος είπε...

πως κολλησε ηπατιτιδα ο πουστοδουλος ?

1) εκανε τατουαζακι στο κωλαρακι?

2)βαραει ενεσεις ηρωινης με μολυσμενες συρριγες ?

3) τον παιρνει τακτικα στο κωλο με τρυπια καποτα η χωρις καποτα?

Ανώνυμος είπε...

μην αποκλειεται να εχει και κανα ειτζ ο μασκαριοτατος . τετοιος πουσταρας που ειναι

Ανώνυμος είπε...

απο τα βαθθυ της καρδιας μου ευχομαι στο μασκαριοτατο πρωκτοδουλο καλο σαπισμα ,καλο κακαρωμα και του ευχομαι επισης να του σαπισουν τα εντερα και να του εκραγουν οι ογκοι

ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΣ είπε...

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

JORDAN είπε...

ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟ , ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2008(ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΜΑΪΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ) ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ SITES ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΠΑΡΗ ΚΑΙ ΔΗΣΩΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ . ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ

Βύρων είπε...

"o χουντόδουλος έχει έιτζ"

Ναι μεγάλε. Έχεις δίκιο. Πήδηξε εσένα, ΕΣΥ του το μετέδωσες.

Ανώνυμος είπε...

ο χριστοδουλος ειναι σεσημασμενος ομοφυλοφιλος

Ανώνυμος είπε...

"o χριστόδουλος είναι σεσημασμένος ομοφυλόφιλος". Εσύ που έγραψες το παραπάνω είσαι καθίκι του κερατά ,τσογλάνι και ομοφυλοφιλος ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

ευχομαι ταχεια αποσυνθεση στον μακαριστο αρχιεπισκοπο

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΤΕΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

I like the helpful information you provide in your articles.
I'll bookmark your weblog and check again here frequently. I'm
quite certain I'll learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

Feel free to surf to my webpage laser cellulite treatment