29 Απρ 2007

ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Ελαβα από τον κύριο Ιωάννη Ρούσσο, Τακτικό Καθηγητή Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της

Μιννεσότα (ΗΠΑ) ηλεκτρονική επιστολή μαζί με μια ενδιαφέρoυσα μελέτη του που αφορά στο θέμα του ιστολόγιου μας.

Το κείμενό του έχει τον τίτλο:

"ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ".

Καθώς πρόκειται για αρκετά μεγάλη μελέτη, θα αναρτηθή στο μπλογκ σε συνέχειες.

Οπως λέγει στο εμεϊλ του, ο κ. Ιωάννης Ρούσσος δέχεται ευχαρίστως σχόλια, κρίσεις και απόψεις. Εύχομαι το κείμενο αυτό να προκαλέσει ένα εποικοδομητικό διάλογο με δυναμική συμμετοχή των αναγνωστών, αδελφοποιημένων ή όχι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αθεϊστής κ.Ιωάννης Ρούσσος. Δείτε το λινκ.

Ανώνυμος είπε...

Kι εσύ ανώνυμε που είσαι θεοσεβούμενος, πες μας πως συμβιβάζεται η μερσεντές, η βίλλα, η μίτρα, ο Κωλοσούζας, οι κραυγές μίσους του Χριστόδουλου με το γαϊδουράκι, το σπήλαιο, την πενία την αγνότητα και την καλωσύνη του Χριστού. Περιμένω.

π. Αβέρκιος είπε...

Ανώνυμε, δεν πειράζει αν ο κύριος Ρούσσος είναι αθεϊστής, όπως τον χαρακτηρίζεις. Λίγο παράξενο μου φαίνεται πάντως που ένας αθεϊστής ασχολείται τόσο σοβαρά με την Αγία Γραφή και τις χριστιανικές διδασκαλίες. Εν παση περιπτώσει ο διάλογος μας είναι ανοικτός και στους αθεϊστές, όπως και σε κάθε άλλο άνθρωπο άσχετα με την κοινωνική, ιδεολογική, θρησκευτική ή σεξουαλική του κατεύθυνση. Εδώ έχεις την ευκαιρία να αναιρέσεις όσα γραφόμενα του "αθεϊστή" νομίζεις πως δε στέκονται. Γιαυτό και κάνουμε διάλογο. Γιατί πρέπει να τον καταδικάσουμε πριν μας εξηγήσει την άποψή του;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, ρε φίλε αιρετικός, μόνο ο Κολωσούζας και η Χριστοδούλη (Μπέμπα Μπλανς) είναι; Δεν ακούς τί φτιάχνει και ο άλλος μιμητής του Χριστού, η Βαρθολομαία (Μπάρθα) με το γεροδεμένο τράγο της, ένα πάπαρδο Καρλούτσο από το Αμέρικα; μπαινοβγαίνοντας μαζί απο χοτέλια Ευρώπης και Αμερικής σκανδαλίζοντας πιστούς και παπάδες; Εκεί να δείς μερσεντάρες λιμουζίνες 10 μέτρα μακριές, κρουαζιέρες, δείπνα ρομαντικά με κεριά και όλα τα άλλα ντεκόρ. Και ο πάπαρδος να μπαινοβγαίνει απο το υπνοδωμάτιο του σοβαροφανούς "πατριάρχη", ταπεινού μαθητή του Ναζωραίου. Και για να κοντολογούμε, δεν αναφέρω τη πολυτελέστατη βίλα πάνω στα νερά του Βόσπορου με τις πισίνες, τους βαβυλώνιους κήπους και τόσα άλλα. Αστα, βρώμα και δυσωδία παντού! Αν ψάξουμε και αλλού (Ιεροσόλυμα, Αλεξάνδρεια), ποιός ξέρει τί άλλο θεάρεστο θα ανακαλύψουμε.
THE EYE AND THE EAR

Ανώνυμος είπε...

Τώρα κατανοώ τη σύγκρουση Βαρθολομαίου και Χριστόδουλου, γιατί μέχρι τώρα δεν έβρισκα λογικές ερμηνείες. Αν καταστήσουμε την ομοφυλοφιλία και άλλες προσωπικές επιλογές που δεν ενδιαφέρουν τους άλλους, κοινωνικά αποδεκτή, θα γλυτώσουμε από τους Χριστόδουλους και όλους αυτούς που διεκδικούν, απρόσκλητοι και χωρίς νομιμοποίηση, μερίδιο στην εξουσία...